marți, 3 octombrie 2017

A crescut comunitatea Cavalerilor Europeni ai Vinului din Bacău



Scaunul cavaleresc Bacău al Legatului Moldova al Consulatului România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae - OEVE) are trei noi membri. Ei sunt Corneliu Pricope – directorul general al societății Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, Răzvan Măgirescu, coordonator de vânzări Rompetrol și Cezar Țibu – manager al Fast Distribution Bacău. Jurământul pentru intrarea în OECV – ne-a informat șeful Scaunului cavaleresc Bacău, Cristian Bunea – a fost depus la ceremonia de acreditare și avansare a membrilor organizată de Legatul București al OEVE, la care un alt membru al Scaunului cavaleresc din Bacău, Irina Stănciuc – manager regionall la Selgros Cash & Carry – a fost avansat la gradul de Consiliarus de Vino.
OEVE – spun membrii ei - este o organizație internațională de drept privat prezentă în 27 de ţări, care numără peste 5.000 de membri - personalități ale vieții culturale, economice și sociale europene. Persoanele din rândul cavalerilor, de statut egal, legate printr-un jurământ – Hospes/Hospita, Consiliarius/Dame, Iudex/Weindame și Eques/Ordensdame – slujesc prin mărturisirea aderenței lor la cavalerie, prin atribuții concrete și activități în domeniul privat și profesional, la realizarea țelurilor nobile ale Ordinului. Frăția își revendică tradiția din ordinele cavalerești medievale, în special din cea a Ordinului Sfântului Gheorghe de la 1273, respectiv 1308 si 1468, preluând de la acestea principiile de baza ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea și morala creștină. Senatul cavaleresc, condus de doi consuli, reprezintă comitetul de conducere al întregii caste a cavalerilor și își are sediul în locul de înființare al Ordinului, în orașul liber Eisenstadt din Austria. Structurile naționale sunt organizate în consulate, conduse de proconsuli, având ca subdiviziuni legatele și scaunele cavalerești.
Ordo Equestris Vini Europae nu neglijează nici operele caritabile sau mecenatul în domeniul artelor, călăuzindu-se în activitatea sa după conceptul „Abia după ce ai învins invidia și incepi să te implicit pentru alții, devii cu adevărat un om nobil”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu