ExpozițiiAmbient, design și dezbateri dedicate business-ului la Centrul de Afaceri și Expoziții

Conferința Afaceri.ro a debutat cu un antrenant
networking business game

Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău este, cu începere de vineri, 26 februarie, gazda unui veritabil regal dedicat mediului de afaceri, protagonistele fiind Conferința Afaceri.ro organizată de compania Arhipelago, din București, dar și cea de a treia ediție a Expo Ambient Design și prima ediție a Expo Credite&Imobiliare.

Ciclul de manifestări, care va dura cu cele două expoziții până duminică, 28 februarie, inclusiv, a fost deschis de Afaceri.ro, în care speakerii au dialogat cu cei prezenți despre oportunitățile de finanțare europeană, despre cum pot fi îmbunătățite strategiile de marketing cu ajutorul mediului online și despre care sunt tendințele în domeniul construcțiilor și amenajărilor. Au avut astfel loc cinci sesiuni de dezbateri: Reglementările noului Cod fiscal 2016, Tehnologie, new media & marketingul online, Sesiunea întreprinzători.ro, Sesiunea finanțare.ro și Sesiunea comunitate. Un subiect destul de încins s-a dovedit cel al autostrăzii pentru Moldova, oricare ar fi ea dintre proiectele propuse până acum.
La deschiderea celor două expoziții, directorul general al societății Centrul de Afaceri și Expozițional, Corneliu Pricopie, a subliniat rolul acestora ca eveniment de impact regional, în care Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Uniunea Arhitecților din România, dar și UGIR 1903 – Filiala Bacău și compania Arhipelago au fost parteneri de nădejde.
Expo Ambient Design 2016
„Am avut vizitatori și din Covasna, Brașov și București și sperăm să fie o mai mare comuniune în rândul oamenilor de afaceri – a spus Corneliu Pricopie. Am conectat și Expo Credite, pentru că acum este o cerere pe piață în domeniul imobiliar, precum și o creștere a interesului dezvoltatorilor. Însă, în privința creditelor imobiliare prezența expozanților este redusă, deoarece noile prevederi legislative privind Prima Casă și mult discutata lege a dării în plată nu favorizează un suport potrivit din partea băncilor, care s-au abținut să apară cu oferte publice în acest moment”.
Liliana Bargu, președintele Filialei Bacău-Neamț a OAR a atras atenția asupra lucrărilor expuse de trei dintre lucrările realizate de arhitecții băcăuani. „Moldova – ne-a declarat președinta filialei OAR - este o zonă mai slabă economic, deci și oferta de proiecte arhitectonice nu este atât de interesantă, pentru a intra în concurs la nivel național la Anuala de Arhitectură. Dar, în asociere cu celelalte filiale OAR, din Iași, Vaslui și Filiala Nord-Est (Suceava – Botoșani), am organizat Regionala de arhitectură Moldova. Noi, cei din Bacău-Neamț am participat cu lucrări de arhitectură de interior. Astfel, aici la Expo Ambient au venit cu astfel de lucrări arhitectul Doru Anghel, cu Amenajarea sediului administrativ al firmei Electric Plus Bacău (el a proiectat și sediul), Vladimir Mândru cu amenajări de restaurante și baruri, care au un concept anume, și Raluca Dăscălița, care acum lucrează în București, dar în curând va fi în Londra”.


Oferte de poveste la târgul „Nunta de Vis” din Bacău


  • un simplu tur de expoziție ne-a convins că o nuntă trebuie pregătită la fel de temeinic precum viața în doi de după eaEveniment unic în viața fiecărui om, nunta poate rămâne o petrecere de vis doar dacă o pregătești cum se cuvine. La acest lucru s-au gândit și organizatorii celei de a patra ediții a manifestării promoționale „Nunta de Vis”, de la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău, care în week-end - ul abia încheiat a fost, pentru toți cei interesați, ea însăși o ocazie unică de a avea… o nuntă în palmă. Adică vizibilă în toatele elementele ei esențiale în doar o oră sau două. „Pentru ca în ziua cea mare să nu ai niciun fel de griji – spune un specialist în marketingul nunților -, absolut totul trebuie impecabil organizat: de la conceptul evenimentului, locație, meniu, decorațiuni, fotograf, muzică și momente speciale, până la cele mai mici detalii de design.” Astfel de elemente am urmărit și noi la evenimentul „Nunta de Vis”, unde printre cei peste 60 de expozanți ne-am simțit și miri și socri și nănași, dar și nuntași, depotrivă.

Rochia de mireasă

Nu cred că pot fi momente mai frumoase, aș spune chiar sublime, ca acelea în care mireasa, mirele și nașii își aleg costumația. Și mai ales rochia miresei. De altfel, la târgul din Bacău standurile cu astfel de oferte au fost de-a dreptul asaltate de vizitatori. Nu știai la ce să te uiți mai întâi. „Avem mai multe colecții în magazin – ne-a spus Anca Sofronea, administrator la firma Karmas. Rochiile se fac la comandă. Au o calitate foarte bună în ele. De altfel, noi colaborăm cu artiștii producători, pentru produse românești, pentru că e bine să promovăm arta românească a designului vestimentar. Și încercăm să avem oferte pentru toate gusturile. Sunt multe modele și vrem să oferim o gamă cât mai diversificată. Sunt tot felul de solicitări, dar se pot face combinații de stiluri. În acest an, de exemplu, se poartă foarte mult culoarea roz prăfuit. Se mai poartă, însă, foarte mult ivory. Iar comenzile de rochii se fac din timp. Acum avem comenzi și pentru luna septembrie”. Rochia face mireasa? – am întrebat. Contează și mireasa – am aflat. Pentru că la nuntă toate privirile către ea se duc, iar urechile către muzică.

Toaletele nănașilor

Maria și Ionuț Iftimoaie
Nănașii, socrii și nuntașii au și ei o problemă cu nunta, chiar dacă și aici nu haina face pe om. De aceea, am stat de vorbă cu oamenii care fac ei înșiși haine, adică toalete alese pentru nunți. Și am avut o ocazie rară, pentru că în standul „Atelierul Maria Iftimoaie” am găsit un cuplu celebru: pe Maria și Ionuț Iftimoaie, cunoscutul kikboxer din Comănești. Maria are doar de două luni atelierul de design vestimentar. „Noi – spune Maria - lucrăm rochii pentru evenimente, dar vom începe și cu rochiile de mireasă, însă pentru târgul de nunți de la Bacău chiar am îmbrăcat și eu o rochie de mireasă. Eu și Ionuț împlinim, în 2016, zece ani de la căsătorie, iar eu chiar mi-am zis că la fiecare zece ani voi îmbrăca o astfel de rochie”. Atelierul Mariei este axat pe rochii de seară, pe rochii de ocazii, create inclusiv după cerințele clienților. „Nu țin cont neapărat de modă - a precizat Maria -, ci de cum îi stă bine omului. Fiecărei femei i se potrivește ceva anume. Ea însăși se vede într-un anume fel, are o anume imagine. Cineva se vede o prințesă, altă femeie se vede în rochie de sirenă.”
În atelierul Mariei, însă, și Ionuț are rolul său. El face aprovizionarea cu materiale. Șarmant, ca de obicei, cunoscutul sportiv nu s-a dezmințit nici în dialogul cu noi, pe care îl redăm fidel:
- Felicitări, Ionuț, pentru cei zece ani de la căsătorie! A fost geu, a fost ușor?
- Nu-mi aduc amine. Important este că au fost zece ani frumoși și povestea continuă. Dacă mă întreb când au trecut cei zece ani, chiar nu-mi dau seama.
- Cum era mireasa ta acum zece ani? Sincer să fiu, atunci îm plăcea mult, dar acum îmi place și mai mult, după ce mi-a dăruit trei copii minunați.
- Ea are și o pasiune deosebită, design-ul vestimentar.
- E plăcut, iar eu sunt un norocos. Am o soție care lucrează ceva cu pasiune. E un vis al ei, care a devenit realitate. Ar fi minunat dacă fiecare dintre noi am putea lucra ceea ce ne place.
- Deci, soția ta chiar știe să se îmbrace.
- Să rămână între noi: mie îmi place și altfel, dar aceasta e o altă poveste.
- Lucrați, însă, împreună în Atelierul de modă.
- Vrem să facem un produs bun, la un preț accesibil, să dăm doamnelor posibilitatea să schimbe rochiile mai des.
- Cum îi șade unui sportiv de performanță atât de cunoscut să se ocupe de aprovizionarea cu materiale în atelierul de mode? Sub comanda soției, bănuiesc.
- Cum îi șade oricărui cap de familie: ascultător, plecat. După cum se spune: capul se uită unde îl întoarce gâtul.

Locația

La restaurant sau la pensiune, înăuntru sau afară, la cort, nunta tot nuntă se cheamă. Depinde ce vrei. Marius Antal, administratorul societății Boema Events, oferă servicii complete pentru evenimente la cort, dar și în Restaurantul Boema. Nunta la cort pare un eveniment mai pitoresc. „Noi lucrăm în domeniu de câțiva ani buni – spune Marius. Clienții sunt, din ce în ce mai informați și vor lucruri din ce în ce mai diferite, originale, iar noi trebuie să ne ridicăm de fiecare dată la așteptările lor”. În standul Boema, am găsit și o mireasă, Mădălina. Purta rochie de mireasă, dar va intra la propriu în rol numai după ce va juca la nunta sorei sale. „Mă simt deja foarte bine în această postură - ne-a declarat Mădălina. Mă gândeam că rochia de mireasă e mai greu de purtat, dar nu. Îmi plac, așa cum cred că fiecărei fete îi place. Este un moment unic atunci când îmbraci o asemenea rochie”.
Amenajarea locației pentru nuntă este și ea o adevărată artă. Melania Benchea, administrator la Daisy Sara, ne-a arătat cum face firma ei de 12 ani asemenea aranjamente. „Am măritat multe fete – spunea administratoarea -, iar de acum așteptăm să se căsătorească și copiii lor. Cum au evoluat, în timp, gustul pentru saloane de nuntă? S-a dezvoltat mult, nunta e un eveniment unic în viață și trebuie tratat ca atare. Eu, personal, mă ocup de design, de la așezatul meselor până decorul ambiental. Iar dintr-un asemenea decor nu poate lipsi minunatul leagăn al miresei. Noi trebuie să fim cât mai creativi, dar acum e destul de ușor cu atâta tehnologie și materiale de foarte bună calitate. Ne inspirăm din multe surse, dar de multe ori sunt și soluții spontane, adaptate preferințelor clienților. E un fel de brainstorming, din care apar ideile pe loc”.

Porumbei sau fluturi?

Porumbei sunt, evident, mirii. Dar tocmai de aceea nunțile cu pretenții se fac, acum, și cu porumbei adevărați. Cu stoluri întregi cărora li se dă drumul la casa căsătoriilor sau la biserică. Claudiu, din Măgura, este crescător de porumbei. Cu 300 de lei – ne-a spus el – dă drumul la zece voiajori, dar și la șase porumbei rotați. Pentru 350 de lei, însă, oferă și coloanele de flori, iar pentru mai mult discută prețurile după caz. „Nunta cu porumbei este deja e un trend - spunea Claudiu. Mai nou sunt nunțile cu fluturi, deși sunt mai greu de procurat și cu alte costuri, mult mai mari, în oferte de unică folosință și de folosit în anumite condiții (ziua, pe lumină, în anumite condiții de temperatură a mediului). Fluturi de nuntă încă nu am văzut în Bacău, dar în țară au fost cazuri, la nunțile de fițe, pentru că și costă, nu mai puțin de 5.000 de lei pentru 100 de fluturi”.

Muzica și dansul

DJ Ionuț Mocanu și trupa sa
Nunta fără lăutari – se spune - este ca irigația fără ploaie. Acum e în vogă o nouă dilemă: DJ sau formație? „O nuntă reușită trebuie să aibă muzică foarte bună - spune DJ Ionuț Mocanu. Cel mai bine ar fi ca fiecare să o asculte dinainte live, fie că e vorba de un DJ sau de o formație. Acum în trend este formula de DJ cu soliste, o îmbinare perfectă de modern și clasic, dar și la un preț mai bun decât în cazul unei formații clasice”.
Mihai Bălan, manager și organist al trupei LikeOne, trage însă spuza pe turta lui. „Se mai poartă nunta cu formație, ca altădată?” – l-am întrebat. „Chiar din ce în ce mai des – a răspuns. Oamenii doresc tot mai mult muzică sută la sută live. Noi suntem trupa LikeOne, adică cinci instrumentiști și două voci, cu inginer de sunet cu tot. Oferim spectacole speciale pentru miri, pentru nuntași, ca și pentru alte ocazii. Avem în repertoriu piese pentru toate vârstele și pentru toate etapele unui eveniment, cum este nunta. Cu piese din anii ’60 până în prezent.”
Și, dacă se dă tonul la muzică poate să înceapă și dansul. Aici e aici! Pe unii îi miști ca pe niște butuci. Soluția ar fi un curs de dans, iar ofertele nu lipsesc. Marian Haidău, instructor la Academia de dans Adamas, spune că sunt tot felul de oferte. Fiecare poate dansa ce vrea: mai romantic, mai distractiv etc. Sunt dansuri pentru mire, pentru mireasă, pentru nași, chiar și pentru copiii nuntașilor. „A învăța să dansezi – a opinat instructorul - nu ține de un talent anume. Talentul apare numai când e vorba de performanță. Iar noi le arătăm tot ce trebuie să știe. Avem oferte pentru toate vârstele și tot felul de dansuri. De la balet la dans modern. Timp să ai.”

Tortul miresei

Momentul cel mai așteptat al nunții, dincolo de cel al darului, poate fi apariția tortului miresei. Parcă se dă de înțeles că până aici au fost dulcegăriile, de-acum începe greul. Un grup de maeștri în domeniu sunt cei de la Cofetăria Story. Despre tortul miresei administratorul cofetăriei, Roxana Chelmu, are o părere proprie. „Nici o nuntă nu poate fi făcută fără tortul miresei – a opinat doamna Chelmu. Însă tortul este un element de efect în orice ocazie. Dar, fiecare om își inventează tortul. Noi propunem rețete, prin produsele de la raft, dar dacă cineva știe cum mânca ceva bun făcut de mama, acasă, facem și noi. Noi ne cunoaștem clienții și încercăm să ieșim din toate tiparele”.
După cum îi spune și numele, cofetăria băcăuană, plasată în zona Pieței Sud, are povestea ei. Poate o vom depăna mai pe îndelete altădată, dar nu putem ocoli acum începutul ei. „Când am venit în Bacău, acum 13 ani, din Timișoara, mi s-a părut că aici e o piață moale, ușoară, oricum diferită - spunea Roxana Chelmu. Mi s-a și spus că dacă voi reuși în Bacău, voi reuși în toată țara. A fost o provocare interesantă, dar am reușit. Avem o cofetărie superbă, care miroase a prăjitură și a cozonac tot timpul”.

Fotografiile

Tocmai pentru că este un moment unic în viață, nunta trebuie musai imortalizată. O fac, evident, fotografii profesioniști, care au și ei ofertele lor. Dorin Bejenaru, manager la Klic Media Grup, este unui dintre ei. Ne-a vorbit despre ofertele proprii: servicii foto-video și decorațiuni, albume foto, invitații de nuntă, dar și consultații pentru o nuntă perfectă. Pot trece pe la el să-și aleagă și florile. „Mirii – aflăm – sunt tot mai pretențioși. Nu întotdeauna contează prețul, ci mai ales calitatea și răspunsul prompt la cerințele lor. Cele mai pretențioase sunt miresele. Exigente cu ele însele, dar foarte pretențioase cu ce li se oferă. Noi discutăm cu mirii și cu doi ani înainte de a se căsători. Iar tehnologiile de astăzi pot satisface multe gusturi”.


„Nunți de Vis” la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău

Mirilor și mireselor anului 2016 li se poate ura chiar din acest week-end „casă de piatră” în incinta Centrului de Afaceri și Expoziții din Bacău, unde este organizată cea de a patra ediție
a evenimentului promoțional „Expo Nunta de Vis”, dedicat viitoarelor cupluri maritale și nu numai. Târgul este deschis de vineri, 12 februarie, până dumincă, 14 februarie, și reunește peste 60 de expozanți, care au venit cu oferte pentru toate etapele unei nunți cu adevărat de vis: de la superbele și edulcoratele rochii de mireasă, la modul de a organiza o sală de petrecere a unor evenimente unice în viața tinerilor.
Zeci de tinere perechi au ajuns vineri în incinta târgului și au stat de vorbă cu expozanții. Surpriza manifestării promoționale a fost prezența cunoscutului sportiv de performanță Ionuț Iftimoaie, cel care își acompaniează la târg soția, pe Maria, dedicată de puțin timp unui vis din copilărie, designul vestimentar și care prezintă o parte dintre realizările sale în standul propriu. Maria și Ionuț sunt ei înșiși la un eveniment personal extrem de important, pentru că în acest an împlinesc zece ani de la nunta lor de vis.
De altfel, Expo Nunta de Vis de la Centrul de Afaceri și Expoziții a fost deschisă chiar de Ionuț Iftimoaie și de directorul general al instituției, Corneliu Pricopie. Ei au remarcat un plus de calitate adus de expozanți la evenimentul din acest an, care permite întâlniri cu cei mai buni profesioniști în organizarea unei nunți - case de modă (care etalează rochii de mireasă și rochii de gală, costume pentru miri și bărbați), cu organizatori de nunți și de evenimente, cu școli de dans și saloane de înfrumusețare. Aici pot fi admirate locații de nuntă, aranjamente florale, ateliere și magazine de încălțăminte de gală, bijuterii, formații muzicale și DJ, servicii foto-video, fântâni de ciocolată, limuzine și mașini de epocă, dar și accesorii de nuntă.
Un reportaj din incinta expoziției va fi publicat de ziarul nostru în ediția sa de luni, 15 februarie.


Anul expozițional băcăuan se deschide cu „Nunta de Vis”Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, din Bacău, va fi în perioada 12 – 14 februarie gazda celei de a patra ediții a evenimentului promoțional „Expo Nunta de Vis”, dedicat viitoarelor cupluri maritale și nu numai. Organizatorii promit întâlniri, în careul expoziției, cu cei mai buni profesioniști în organizarea unei nunți - case de modă (care vor etala rochii de mireasă și rochii de gală, costume pentru miri și bărbați), cu organizatori de nunți și de evenimente, cu școli de dans și saloane de înfrumusețare. Vor putea fi admirate locații de nuntă, aranjamente florale, ateliere și magazine de încălțăminte de gală, bijuterii, formații și dj, servicii foto-video, fântâni de ciocolată, limuzine și mașini de epocă, dar și accesorii de nuntă.
Invitatul special al manifestării este Atelierul Maria Iftimoaie, al soției cunoscutului sportiv băcăuan, Ionuț Iftimoaie, deschis în Comănești.
Pentru acest eveniment sunt deja anunțați aproape 50 de expozanți.


Regal expozițional la Centrul de Afaceri din Bacău

Expo Ambient Design 2015


Perioada 26 – 28 februarie a fost dedicată, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, din Bacău, unui adevărat regal expozițional, care va și deschide a doua parte a anului promoțional 2015 – 2016.
Societatea comercială Centrul de Afaceri și Expozițional pregătește, astfel, două evenimente în această perioadă.
Primul pe care îl semnalăm este Expo Ambient Design – Salonul Regional de amenajări interioare, exterioare și mobilier Bacău 2016, considerat cel mai important eveniment de profil din Moldova dedicat producătorilor, distribuitorilor și designerilor din domeniul amenajărilor interioare și exterioare, decorațiunilor și mobilei, cu o suprafață de peste 3.000 mp. Expo Ambient Design va avea și o zona de trend – locul în care vor putea fi vizualizate cele mai noi produse și tendințe în design și arhitectură.
Al doilea eveniment promoțional este Expo Credite & Imobiliare Bacău, care se adresează atât persoanelor fizice cât și celor juridice, interesate de informații pentru obținerea oricărui tip de credit, a unei forme de finanțare, sau de ofertele disponibile pe piața locuințelor. Vor fi reunite ofertele de creditare ale băncilor, companiilor de leasing și de credit, instituțiilor financiare nebancare, brokerilor de credite, ale dezvoltatorilor imobiliari, constructorilor, agențiilor imobiliare, finanțatorilor, precum și ale industriilor conexe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu