miercuri, 4 octombrie 2017

Bacău: Habitat for Humanity a început construcția a 36 de case în cinci zileHabitat for Humanity România a început, în Bacău, construcția a 36 de case, care vor fi ridicate într-un timp record de cinci zile, în proiectul BIG BUILD 2017, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat organizat vreodată în Europa.

În fiecare zi se află pe șantier 450 de voluntari internaționali și români, dar peste 700 de voluntari diferiți vor lucra la cele 36 de case în toată perioada. Ei sunt veniți din toată țara, dar și din Irlanda de Nord, SUA, Marea Britanie, Germania și Slovacia. Lor li s-au alăturat și personalități din lumea sportului – campioana olimpică la maraton Constantina Diță va voluntaria pe șantier în toate cele cinci zile ale evenimentului.
Locuințele sunt construite în Cartierul Izvoare, urmând a fi locuite de familii cu venituri reduse. Casele, organizate în sistem duplex, triplex și cvadruplex, au între două și trei camere și suprafețe între 35 și 55 de metri pătrați.
Prin acest eveniment, organizația a marcat Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în sărăcie.

„O casă oferă căldură, stabilitate și siguranță. Peste jumătate din populația României trăiește în condiții dificile, iar, din păcate, copiii sunt cei mai afectați. Habitat for Humanity și-a asumat misiunea de a oferi familiilor în nevoie un loc pe care să îl poată numi ACASĂ, pentru ca mai mulți copii să aibă șansa unui viitor mai bun. Anul acesta, sărbătorim Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul BIG BUILD din Bacău. Între 2 și 6 octombrie, 450 de voluntari generoși vin să dea o mână de ajutor la construirea caselor și la crearea unei comunități puternice. Suntem recunoscători pentru partenerii noștri care împărtășesc viziunea noastră și contribuie alături de noi la rezolvarea problemelor de locuire.”
Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Parteneri BIG BUILD 2017

Constantina Diță pe șantier
Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate bani sau materiale de construcție: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, Holzindustrie Schweighofer (parteneri principali), Bosch, Holcim, Ariston, Ursa, Siniat, Bel Profile, Cisco, AkzoNobel, Apla, Kronospan, Dow, Aqua Carpatica, Fundația pentru Smurd, DB Schenker, Nakita, A.C.E.E.A., Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity York County, Thrivent Financial, ProVia.
Parteneri voluntariat: Bacău Capitala Tineretului din România, Atelierele Ilbah, Fundația pentru Sprijin Comunitar.
Parteneri media: Prima TV, Europa FM, Adevărul, TVR, Rogalski Damaschin Public Relations, Epics Photobooth.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
Cu sprijinul a peste 32.000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69.000 de oameni să aibă o casă decentă sau condiții de locuit mai bune.