Administrație



Primarul din Moinești le-a scris concitadinilor

Viorel Ilie
Municipalitatea Moinești a finalizat campania de distribuire a scrisorii anuale a primarului Viorel Ilie, care vizează activitatea depusă în anul 2015. În document sunt precizate principalele realizări și investiții derulate, evenimentele care au avut loc conform calendarului de activități al administrației locale, parteneriatele și colaborările care au prilejuit desfășurarea de manifestări culturale/educaționale/sociale/sportive și altele. De asemenea, sunt enumerate (din portofoliul de proiecte prioritare) principalele obiective care vor intra la finanțare în anul 2016. Pentru al patrulea an consecutiv, în paralel s-a desfășurat și sondajul de opinie cu privire la gradul de satisfacție al contribuabilului local, în circa 500 de chestionare.

Primarul municipiului consideră un mare succes preluarea Hotelului cu bază de tratament și a anunțat că va fi lansat concursul de idei cu tema „Valorificarea potențialului balnear al arealului Moinești-Băi”. Municipiul a obținut indicațiile terapeutice din partea Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie pentru trei izvoare din Parcul Băi și a fost încheiat studiul de fundamentare pentru atestarea municipiului ca stațiune turistică de interes local.
Viorel Ilie a trecut în revistă, de asemenea, stadiul în care se află proiectul pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată, în valoare de 19 milioane de euro, și obiectivele la care s-a lucrat anul trecut. Dintre acestea sunt menționate inaugurarea Complexului de Servicii Sociale, reabilitarea dotărilor din Piața agroalimentară, începerea lucrărilor în noul șantier de case Habitat for Humanity, apariția volumelor 5 și 6 din Caietele Tristan Tzara, derularea proiectului Filmofest și a proiectuluiCentru de Activități Educativ-Recreative.
Scrisoarea nu a omis nici evenimentele culturale și sportive derulate în municipiu, realizările din domeniul învățământului, bonusurile acordate pensionarilor etc.
Municipalitatea își propune, pentru acest an, finalizarea clubului Lira, reabilitarea unor străzi, înființarea unui cabinet stomatologic școlar, continuarea lucrărilor de cadastru imobiliar, lansarea de noi proiecte finanțate din fonduri europene, pentru obiective ca Centru de agrement în Lucăcești, Muzeul municipal de patrimoniu, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe etc.
La fel, sunt enumerate relaizările Direcției de Asistență Socială și activitatea Municipiului Moinești în organizații naționale, precum și distincțiile primite de municipiu și municipalitate anul trecut.
În scrisoarea anuală este precizat și numărul de telefon gratuit (0800 800 569), la care cetățenii pot apela pentru a face sesizări, plângeri și/sau sugestii în privința problemelor pe care le întampină zi de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu