Salamul
de Sibiu, produs care a obținut la începutul acestui an înregistrarea de Indicație
Geografică Protejată (IGP) în Uniunea Europeană, a fost promovat în Slovenia, la
Agra 2016, unul dintre cele mai importante târguri pentru agricultură și
alimentație.
„Salamul
de Sibiu - a declarant Carmen Gavrilescu, președinta Asociației Producătorilor
de Salam de Sibiu (APSS) și Marketing Manager al Grupului Agricola Bacău - este
unul dintre cele mai apreciate produse românești și ne face plăcere de fiecare
dată când îl putem promova în afara granițelor țării. Implicarea Ministerului
Agriculturii și Dezvoltării Rurale în susținerea produselor de calitate ne
bucură și ne oferă prilejul de a construi un brand puternic și reprezentativ
valorilor noastre.”
APSS
este o structură susținută de președinții celor șase companii membre – Agricola
Bacău, Angst, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia Română.
Gustul
specific al Salamului de Sibiu este rezultatul unei rețete vechi de peste 100
de ani și se datorează ingredientelor (de la carne și slănină la condimente și
fumul lemnelor de esență tare din pădurile României), dar mai ales ingredientelor
formate în cursul fermentației, din glucide, proteine sau lipide. Aroma Salamului
de Sibiu este rezultatul perioadei îndelungate de uscare și maturare.
În Bacău, Salamul de Sibiu este fabricat de compania Salbac,
din Grupul Agricola.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu