miercuri, 14 septembrie 2016

Salamul de Sibiu a fost promovat la Agra 2016, în Slovenia




Salamul de Sibiu, produs care a obținut la începutul acestui an înregistrarea de Indicație Geografică Protejată (IGP) în Uniunea Europeană, a fost promovat în Slovenia, la Agra 2016, unul dintre cele mai importante târguri pentru agricultură și alimentație.
„Salamul de Sibiu - a declarant Carmen Gavrilescu, președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) și Marketing Manager al Grupului Agricola Bacău - este unul dintre cele mai apreciate produse românești și ne face plăcere de fiecare dată când îl putem promova în afara granițelor țării. Implicarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în susținerea produselor de calitate ne bucură și ne oferă prilejul de a construi un brand puternic și reprezentativ valorilor noastre.”
APSS este o structură susținută de președinții celor șase companii membre – Agricola Bacău, Angst, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia Română.
Gustul specific al Salamului de Sibiu este rezultatul unei rețete vechi de peste 100 de ani și se datorează ingredientelor (de la carne și slănină la condimente și fumul lemnelor de esență tare din pădurile României), dar mai ales ingredientelor formate în cursul fermentației, din glucide, proteine sau lipide. Aroma Salamului de Sibiu este rezultatul perioadei îndelungate de uscare și maturare.
În Bacău, Salamul de Sibiu este fabricat de compania Salbac, din Grupul Agricola.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu