miercuri, 14 septembrie 2016

Obiecte personale ale lui Brâncuși, la licitație pentru Cumințenia Pământului


O parte dintre obiectele ansamblului Brâncuși

Un pardesiu, un costum de zi, altul de seară, două valize de voiaj, vesta de lucru a sculptorului Constantin Brâncuși și alte obiecte personale vor fi scoase la vânzare pe 27 septembrie de Casa de licitații Artmark București, pentru susținerea subvenției publice privind opera Cumințenia Pământului.
Obiectele fac parte dintr-un ansamblu unic de artefacte personale și provin din atelierul din Paris al sculptorului, acum în colecția „Brâncuși – omul și lucrurile” a familiei Emilian Radu.
Ansamblul de obiecte poate fi achiziționat integral, cu prețul de pornire a licitației de 50.000 de euro, dar pot fi licitate și obiecte individual, la prețuri de pornire cuprinse între 1.270 – 6.150 de euro.
Opera Cumințenia Pământului trebuie cumpărată de la actualii proprietari cu 11 milioane de euro. Cinci milioane sunt date de statul român, iar diferența trebuie adunată de la populație până pe 30 septembrie. Numai din Bacău, compania Dedeman a donat 127.000 de euro. Dar, nu s-a ajuns decât la circa 400.000 de euro în total.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu