duminică, 25 septembrie 2016

Agricola a investit 5 milioane de euro într-o nouă fabrică de salamuri



  • compania Salbac și-a mărit capacitatea de producție cu 1.000 de tone

Grupul Agricola a deschis, în Bacău, o nouă capacitate de producție pentru salamurile crud-uscate, cu o investiție de cinci milioane de euro. Aceasta este o extindere a vechii fabrici de salamuri și a survenit în urma creșterii spectaculoase a cererii de produse pe piață. Noua fabrică are o suprafață desfășurată de 5.000 mp și este amplasată în prelungirea celei dintâi și sporește capacitatea de producție cu 1.000 de tone.

La eveniment au participat, alături de salariații Grupului Agricola (specialiști din toate companiile componente), prefectul Ioan Ghica, primarul Cosmin Necula, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Floroiu, reprezentanți ai unor instituții și organizații băcăuane, parteneri de afaceri și ziariști. Un grup distinct de invitați l-au format foștii președinți și directori de la Agricola, Gheorghe Antochi, Petru Plăcintă, Mihai Dragomir și Alexandru Săutea.
Echipa de specialiști a noii fabrici, alături de Grigore Horoi
și Angelica Șmil (centru)
„Proiectul noii fabrici – a spus președintele Grupului Agricola, Grigore Horoi – a început la 1 august 2015, iar finalizarea lui era planificată în 2017. Încă de la finalul anului 2014 am primit, însă, din piață semnale pentru suplimentarea capacității de producție și am devansat realizarea investiției”.
La finalul lui 2015, vânzările de salamuri crud-uscate ale Agricola, din compania Salbac, au ajuns la aproape 2.400 de tone, din care peste 1.100 de tone numai Salam de Sibiu. Pentru 2016, estimările arată o creștere de până la 2.750 de tone, din care la Salam de Sibiu de 1.350 de tone. În ultimii șapte ani, Salbac a înregistrat o creștere a volumelor de marfă de până la 300%. „Piața salamurilor crud-uscate – a spus directoarea de la Salbac, Angelica Șmil – este în creștere cu 20% valoric, iar după această investiție va ajunge la 25% pană la finele lui 2018”.
Noua fabrică sporește capacitatea de producție la Salbac
cu peste 1.000 de tone
Anul 2016 a fost anul Salamului de Sibiu, cu o creștere de 20% a pieței. Agricola este lider de piață la acest produs, care tot în acest an a fost înscris în Registrul Denumirilor cu Indicație Geografică Protejată al Uniunii Europene. Agricola este fondatoare a Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, și tot în 2016 a dobândit două stele de aur la Gala Superior Taste Award organizată de Taste & Quality Institute, dar și distincția Silver Award la Institutul Internațional pentru Selecții de Calitate Monde Selection. De asemenea, Agricola a devenit furnizor al Casei Regale a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu