joi, 15 iunie 2017

Banca Transilvania lansează ceasul contactlessBanca Transilvania, Mondaine, OT-Morpho și Mastercard lansează, în perioada 17 – 20 iunie, ceasul BT contactless, un nou instrument de plată care poate înlocui cardul la cumpărături în țară și în străinătate. Ceasurile de acest fel sunt elvețiene, marca Mondaine, iar pentru varianta BT contactless sunt disponibile trei modele: Clasic-Ladies, Clasic-Men și Premium-Unisex. Ceasul poate fi comandat online, pe siteul BT sau în oricare dintre sediile Băncii Transilvania și se primește tot la BT, unde este activaăa cartela contactless, care va fi inserată în cureaua ceasului. În funcție de model, costul este între 1.090 și 1.690 de lei - aproximativ 300 de euro.

Ceasul functioneaza pe baza tehnologiei contactless, lansată în premieră în România de MasterCard, care le permite utilizatorilor să plătească mai repede și mai sigur. Lansarea ceasului contactless se înscrie în politica Mastercard de a crește rata de acceptare a tehnologiei contactless în rândul românilor și de a le pune la dispoziție un ecosistem diversificat de sisteme de plată.

  • Ceasul BT contactless funcționeaza ca un card bancar, prin accesul la contul curent în lei deschis la Banca Transilvania. Poate fi comandat de clienții Băncii Transilvania care au card de debit în lei sau, după caz, cardul poate fi primit împreuna cu ceasul.
  • Pentru plățile cu ceasul contactless la comercianți, comisionul este zero.
  • Pentru plățile de până la 100 de lei sau echivalent, nu este necesar PIN-ul.
  • Persoanele care nu sunt clienți BT și își doresc un ceas contactless trebuie să aibă cont curent la Banca Transilvania, cont care se poate deschide inclusiv online.
  
Mondaine, Oberthur Technologies și Mastercard. Mondaine reprezintă un renumit brand elvețian de ceasuri. Designul acestora a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elvețiene, iar din 1986 a fost lansată o întreagă colecție. Oberthur Technologies este lider în serviciile și soluțiile de securitate a plăților pentru bănci și instituții financiare, prezent în toată lumea. MasterCard, furnizor de tehnologie în industria globală de plăți, prezent în peste 210 țări și teritorii, este inițiatorul tehnologiei contactless în România.