marți, 9 august 2016

Ceremonie a Ordinului European al Cavalerilor Vinului în Bacău


  • pentru că 13 august este zi de doliu național, cavalerii și-au anulat parada tradițională prin centrul orașului

Membrii Scaunului Cavaleresc Bacău, după ceremonia
din 2015
Legatul Bacău al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV) va organiza, pe 13 august, Ceremonia anuală de acreditare de noi membri. Evenimentul va avea loc de la ora 16,30 la Pensiunea Berna, din Barați (Măgura). Președintele În grad de Iudex de Vino al Legatului Moldova al OECV, omul de afaceri băcăuan Cristian Bunea, a precizat că la manifestări vor fi prezenți și invitați din Europa, dar și din alte orașe ale României (București, Iași, Brașov, Arad, Oradea, Pitești etc.).
Ceremonia din acest an trebuia precedată de un ceremonial specific manifestărilor Cavalerilor Vinului, similar celui de anul trecut de la constituirea Scaunului Bacău al OECV, dar acesta a fost anulat pentru că ziua de 13 august este una de doliu național pe teritoriul României, În memoria Reginei Ana. Pentru a doua oară, În centrul Bacăului era programată Întâlnirea cavalerilor și defilarea acestora În ținute specifice și cu insemnele Ordinului. Parada trebuia Însoțită de fanfară pe traseul de la Casa Județeană de Sănătate până la Teatrul Bacovia. „Nu ar fi fost moral să organizăm și acest ceremonial dacă pentru ziua de 13 august a fost decretat doliul național, aceasta fiind și ziua În care vor avea loc funeraliile Reginei Ana” – ne-a declarat președintele Scaunului Bacău al Legatului Moldova, Eugen Burcă.
Ceremonia OECV 2015 de la Bacău
OECV este o organizație cu peste 5.000 de membri În 27 de țări. Municipiul Bacău a devenit din acest an capitala Cavalerilor Vinului din Regiunea Nord-Est, prin preluarea de la Iași a Legatului Moldova al Consulatului pentru România și Republica Moldova al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae). Legatul Moldova are în subordine șase Scaune Cavalerești, în cele șase județe ale Regiunii Nord-Est (Bacău, Iași, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui).
OECV își are rădăcinile în tradițiile ordinelor cavalerești ale Evului Mediu, în special în cea a Ordinului Sf. Gheorghe, de unde a izvorât și recunoașterea istorică, socială și culturală a acestei asociații. Conceptul de bază al Ordinului este „Abia după ce învingi invidia și te implici pentru alții vei fi un adevărat prieten cavaler”. Ordo Equestris Vini Europae nu neglijează nici operele caritabile sau mecenatul în domeniul artelor.
Parada Cavalerilor Vinului din Bacău, 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu