miercuri, 16 mai 2018

Ghiduri consultative pentru 4 submăsuri de finanțare din PNDR 2020



Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina sa de internet, www.afir.info, la secțiunea Dezbatere Publică, „Ghidul solicitantului în variantă consultativă pentru 4 submăsuri de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”. Dezbaterea publică este deschisă până pe 21 mai, inclusiv.

Cei interesați să pregătească proiecte de investiții în vederea depunerii și să formuleze observații, pot consulta varianta consultativă a Ghidurilor solicitantului pentru submăsurile 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, 4.2  „Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.
Printre modificările introduse în Ghidurile solicitantului, varianta consultativă, se numără şi faptul că solicitanţii submăsurilor 6.1 şi 6.3 pot beneficia de elaborarea documentației şi consilierea în perioada de derulare a proiectului, în mod gratuit prin Măsura 2 a PNDR, dacă prevăd acest lucru în planul de afaceri.
Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului pentru toate cele 4 submăsuri.
Propunerile sau observațiile pot fi trimise pe adresa consultare@afir.info, iar legătura directă pentru accesarea secțiunii Dezbatere Publică este https://portal.afir.info/informatii_institutionale_dezbatere_publica_documente_supuse_dezbaterii_publice

Condițiile generale pentru depunere nu s-au schimbat față de sesiunile din anul precedent, dar sunt câteva clarificări în pragurile de calitate sau acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecție. Vom pune accent pe investițiile colective, astfel că prin sM 4.2 am introdus suplimentarea sprijinului nerambursabil cu 20% pentru proiectele propuse spre finanțare de cooperative sau grupuri de producători.
Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu