sâmbătă, 13 iulie 2019

CECCAR i-a premiat pe cei mai buni profesioniști contabili din Bacău


  • evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Naționale a Contabilului Român

Filiala Bacău a Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a marcat, vineri, 12 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român, sărbătoare care a ajuns la ediția a XV-a, la 98 de ani de la înființarea CECCAR (pe 13 iulie 1921). Cu acest prilej au fost premiați cei mai buni profesioniști contabili și cele mai bune societăți de expertiză și de contabilitate.

La acest eveniment au venit și reprezentanți ai instituțiilor băcăuane cu care filiala CECCAR colaborează permanent. Au fost prezenți șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice, Paul Vincențiu Stupu, Ovidiu Cojocaru – directorul Colegiului Economic „Ion Ghica”, prof. univ. dr. Mihai Deju – de la Universitatea „Vasile Alecsandri”, chestorul Vasile Oprișan și comisarul șef Silviu Munteanu - de la Inspectoratul de Poliție Județean și Brîndușa Bucătaru – de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.
Președintele Filialei CECCAR Bacău, Radu Faghiean a prezentat mesajul Consiliului Superior al CECCAR, semnat de președintele Corpului, prof. univ. dr. Aurelian Șova și adresat profesioniștilor contabili băcăuani. „La numai doi ani până vom sărbători Centenarul CECCAR – a spus în mesaj președintele organizației naționale -, tradiția profesiei contabile de la noi ne dă dreptul să ne simțim mândri de realizările înaintașilor noștri. Prezentul este, însă, la fel de onorant și avem reprezentanți în organismele internaționale ale profesiei. Dar forța CECCAR constă și în reprezentarea la nivel național, prin filialele din fiecare județ și prin implicarea noastră în dezvoltarea profesiei”.
Participanții au audiat și o expunere pe tema „Mit și adevăr în externalizarea serviciilor financiar contabile”, prezentată de expertul contabil Sebastian Popa.

Topul local al membrilor CECCAR

Ca în fiecare an, Filiala CECCAR Bacău a evidențiat cei mai buni profesioniști și cele mai bune societăți de profil, după rezultatele din anul 2018.
La categoria „Societăți de expertiză contabilă”, primele trei premiate au fost Infinity Consulting, Tas Expert și DMP Contab, iar la „Societăți de contabilitate” pe podium au urcat Laviriscont, Evicontmar și Stoina Contab.
Primii trei experți contabili din clasament au fost Radu Faghian, Natalița Ohan și Cătălin Burlui, iar primii trei contabili autorizați Maria Dartu, Cristina Moscu și Rodica Baltă.
Premianții de pe primele locuri au primit trofee și diplome, dar diplome de merit au primit și ceilalți ocupanți ai primelor zece locuri din clasamente, precum și colaboratorii și partenerii Filialei Bacău a CECCAR, „pentru contribuția la dezvoltarea profesiei contabile”.
Doi dintre seniorii profesioniștilor contabili din Bacău, Mihai Cobzaru și Ioan Mocanu, îmi spuneau, la acest eveniment, că Ziua Contabilului Român a fost marcată pentru prima oară la noi în Bacău, în primii ani 1990. De atunci a devenit o tradiție la CECCAR, singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat.

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere