Medaliat cu aur și declarat bucătarul anului în Irlanda acum 14 ani,
cunoscut de mulți dintre noi din emisiuni tv dedicate gastronomiei, chef Nico
Lontras a venit, sâmbătă, 12 august, și la Bacău. A susținut, pentru câteva
ore, un veritabil curs de gastronomie în cea de a doua zi a Festivalului
Vinului de la Selgros, unde a fost acompaniat perfect de un alt maestru al
domeniului, somelierul Sergiu Nedelea, pentru că o masă bună ar fi ca nunta
fără lăutari dacă nu ar avea și un vin bun, dar mai ales potrivit cu ceea ce
mănânci.
Nico Lontras a demonstrat cum poți pregăti perfect niște macaron după
rețete originale, dar și o paella cu fructe de mare, precum și o românească
friptură de porc, dar după o rețetă îngrijită și, de asemenea, ajustată cu
mirodenii care îi înnobilează gustul.
De lângă feluritele bucate care au ieșit din mâinile de aur ale maestrului
Nico Lontras nu au lipsit, așa, ca la Festivalul Vinului, licorile cele mai
potrivite, prezentate în stilul său caracteristic de celălalt maestru, Sergiu
Nedelea. Cu acest excelent somelier face oricând să bei un pahar de vin, pentru
că poți afla povești la care nici nu gândești. Vorba unui celebru cântec din
folclorul nostru de aur: „Bun e vinul și gustos, dacă-l bei cu om frumos”.
Frumos la suflet și la chip!
Din gustoasele bucate s-au înfruptat, la final, toți cei care au avut
norocul să se afle prin preajma bucătăriei festivalului.
Duminică, 13 august, în ultima zi a festivalului de la Selgros Bacău
vizitatorii vor putea dialoga și cu deja cunoscutul sportiv de elită Ionuț
Iftimoaie, care vrea să demonstreze ce calități și ce farmec poate avea un
dialog al pasiunilor de orice fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu