vineri, 30 septembrie 2016

Ministrul Transporturilor pe șantierul Centurii Bacău



Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat pe 22 septembrie o vizită de lucru pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău, alături de directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor. Ministrul a verificat stadiul derulării proiectului. Lucrările pe cei 30 km ai Variantei Ocolitoare Bacău au început încă din luna mai 2016.
„Sunt nemulțumit de ceea ce am găsit pe șantierul de la Bacău – a spus Sorin Bușe. Mobilizarea nu este deloc cea dorită, de aceea am dat un ultimatum constructorilor: ori vor aduce muncitori și utilaje într-un număr mult mai mare pe șantier, ori vom găsi alte soluții pentru ca șantierul să fie deblocat și proiectul să continue”.
Ministrul a anunțat și demararea proiectelor din regiunea Moldova, incluse în Master Planul General de Transport al României:
  • Drumul Expres Ploiești – Pașcani: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construire vor fi lansate pe 31 octombrie cel târziu. Finalizarea proiectului în Masterplan, pe porțiunea Ploiești – Bacău, este prevăzută pentru 2020. Pentru porțiunea Bacău – Pașcani, este prevăzută în 2024. În schimb, prin lansarea simultană a proiectelor pentru cele două porțiuni, vor putea fi eliminate decalajele între acestea.
  • Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: lansarea licitațiilor pentru studiul tehnic, studiul de fezabilitate, și pentru autorizația de construcție, va fi pe 15 noiembrie. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2020.
  • Secțiunea Ditrău – Tg Neamț: licitațiile pentru proiectul tehnic, studiul de fezabilitate și autorizația de construcție vor fi lansate pe 30 noiembrie. Până la sfârșitul lunii va fi clarificată situația contractului, pentru a putea începe desfășurarea proiectului pe această porțiune.
Master Planul General de Transport al României (MPGT) a fost aprobat în Ședința de Guvern de săptămâna trecută. Prin demararea proiectelor din MPGT, infrastructura de transport din regiunea Moldova va putea fi dezvoltată la o capacitate optimă atât din punct de vedere economic, cât și social.  Astfel, pentru Moldova sunt prevăzute 3 autostrăzi (Tg. Neamț – Iași – Ungheni, Brașov – Bacău, Tg. Mureș – Tg. Neamț) și peste 1.200 km de drumuri expres și eurotrans.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu