sâmbătă, 13 august 2016

Vinul și gastronomia, vedetele primei zile la sărbătoarea magazinului Selgros




Statuile vii au dat tonul sărbătorii
Vineri, 12 august, la magazinul Selgros din Bacău au început manifestările dedicate aniversării a zece ani de la deschiderea acestuia. Prima dintre cele trei zile dedicate sărbătorii a debutat chiar în incinta magazinului, animată ca de obicei de mulțimea clienților săi, dar și de invitații speciali la aniversare: parteneri de afaceri, clienți profesioniști (proprietari de restaurante, de pensiuni, de hoteluri etc.), reprezentanții a circa 30 de crame și producători de brânzeturi, dar și cei ai Legatului Moldova și ai ai Scaunului cavaleresc Bacău ale Consulatului din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

Circa 30 de crame și producători de brânzeturi
pe aleea principală a magazinului
Prima zi a manifestărilor a fost dedicată special prezentării și comercializării vinurilor – una dintre tendințele noi abordate în strategia de dezvoltare a rețelei Selgros Cash & Carry din România -, motiv pentru care aleea principală a magazinului din Bacău a fost ocupată, la propriu, de reprezentanții celor mai cunoscute crame din România, Republica Moldova și Bulgaria, care au etalat produsele lor tradiționale, dar și cele mai noi produse scoase pe piață. Aproape fiecare cramă a avut alături un producător de brânzeturi, pentru că - spunea directoarea magazinului, Irina Stănciuc – vinul și brânzeturlei fac casă bună. Nu au lipsit de pe alee barurile de eveniment, producătorii de cafea și nici cei de țigări de foi.
Se contureaza Crama 3D
Pentru a da și mai multă culoare manifestării, printre clienții magazinului și printre invitați și-au făcut apariția actorii băcăuani care au întruchipat statui vii în ipostaze subsumate temei principale a evenimentului. A putut fi văzut la lucru, însă, și pictorul Daniel Relenschi, care împreună cu ajutoarele sale a început o lucrare inedită pentru o rețea comercială (o premieră națională): primul tablou 3D în care va apărea o cramă, ca și cum aceasta s-ar afla pe viu la subsolul magazinului.
Maestrul Sergiu Nedelea și invitații săi la cursul de vinuri
Punctul forte al programului primei zile de manifestări a fost cursul susținut în fața oricărui client interesat, dar și a unui grup de chelneri și bucătari din restaurante băcăuane, de somelierul Sergiu Nedelea, pe tema asezonării felurilor de mâncare pe masa unui local cu cele mai potrivite vinuri.
Constantin Popa (Pensiunea Montana), proaspăt diplomat
somelier, alături de Cristian Bunea, președintele
Legatului Moldova al Ordinului European al Cavalerilor Vinului,
și de Sergiu Nedelea
Cursul a fost finalizat cu prezentarea primei promoții de somelieri din rețeaua Selgros-districtul Moldova și din unele unități de alimentație publică din județul Bacău, prilej cu care noii somelieri au primit și diplomele de absolvire a cursului profesional susținut tot de maestrul Sergiu Nedelea.
Astăzi, 13 august, manifestările vor continua la magazinul Selgros, între orele 10,00 – 18,00, punctul forte al zilei fiind, de la ora 12,30, Spectacolul de gastronomie și vin susținut de chef Adi Pop și de somelierul Sergiu Nedelea. Seara va fi dedicată redeschiderii terasei extinse a Restaurantului Dumbrava.

„Sărbătorim zece ani de la deschiderea magazinului din Bacău, dar și 15 ani de prezență Selgros Cash&Carry în România. Evenimentul ne găsește într-o situație remarcabilă, cu creșteri de vânzări, într-un an foarte bun pentru noi. Am făcut acțiuni masive de rebranding, ne-am schimbat culorile firmei, am renunțat la combinația galben cu albastru, am optat pentru roșu cu alb, motiv pentru care și acum, în zilele de sărbătoare, totul în magazin este obsesiv alb-roșu. Să se vadă că ne-am schimbat proprietarii, dar și culorile reprezentative și sigla. În prezent ne orientăm mai mult către gastronomie, către clienții profesioniști, dar și către clientul final, care este important. Primii zece ani ai magazinului din Bacău au fost o perioadă de evoluție și suntem bucuroși că, muncind, se văd și rezultatele.”
Irina Stănciuc, director de district în rețeaua Selgros Cash&Carry

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu