vineri, 15 iulie 2016

Afacerile Agricola au crescut cu peste 12% în primul semestru



Creșterile generate de vânzările companiilor proprii au adus cifra de afaceri a Grupului Agricola Bacău la aproape 345,5 milioane de lei în primele șase luni ale anului. Creșterea este de 12,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, când sporul a fost de numai 3,5%. Nu sunt luate în calcul rezultatele Avicola Lumina Constanța, unde cifra de afaceri a scăzut cu 11% prin scăderea prețurilor de vânzare în piața de profil, și ale companiei Agricola Magazine, cu același procent de scădere.

Agricola Internațional, cea mai importantă companie a Grupului Agricola, în care sunt integrate lanțul de producție al cărnii de pasăre și operatorul logistic, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 17,6% față de anul trecut și s-a ajuns la circa 202 milioane de lei. „Cifra de afaceri a crescut datorită vânzărilor de carne de pui în creștere cu aproape 15% în volum (21.248 de tone), comparativ cu perioada similară din 2015, în contextul menținerii unui preț mediu al pieței la carnea de pasăre, mai mic decât cel de anul trecut, atât în piața internă cât și pe piața europeană, influențat de politicile regionale europene. Agricola și-a asumat în continuare un program de creștere, care vizează depășirea a 40.000 de tone de carne de pui comercializate și creșeterea cantităților de produse difirențiatoare vândute (Puiul Fericit și Puiul Fermierului în special). Începând cu septembrie 2016 vom crește din nou producția de Pui Fericit” - spune Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola.
Cifra de afaceri a companiei Salbac a crescut cu 26% și a ajuns la aproape 60 de milioane de lei (față de 47,5 milioane de lei în 2015), în condițiile în care vânzările la categoria salamuri crud-uscate au avut cea mai mare creștere: 31% creștere în valoare, respectiv 29% în volum. În același timp, grupa salamurilor fiert-afumate au avut o creștere a volumelor de 22%, respectiv o creștere valorică de aproape 18%. „Menținem tendința de creștere la grupa salamurilor crud-uscate, unde suntem lideri de piață. Salamul de Sibiu Agricola este în continuare lider detașat în segment (o cotă de piață medie de 50%)” – a precizat Grigore Horoi.   
Categoria semipreparate și produse de tip ready-meal, obținute la fabrica Europrod, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 29% (18,222 mil. lei față de 14,044 mil. lei în primul semestru din 2015). Vânzările acestor produse au înregistrat 17% creștere în volume, în special din exporturi în țările UE.

„În luna septembrie finalizăm o investiție de aproape 5 milioane de euro în dezvoltarea capacității business-ului de salamuri crud-uscate cu 80 de tone lunar. Producerea a 1.000 de tone pe an este un obiectiv pe care conducerea companiei Salbac își propune să-l atingă până în 2018. Astfel, dacă în anul 2015 Salbac a vândut, în medie, 190 de tone de salamuri crud-uscate pe lună, estimările pentru 2016 indică o medie de 210 tone lunar, iar obiectivele stabilite sunt 240 tone pe lună în 2017, respectiv 270 tone pe lună în 2018. Actuala fabrică de salamuri crude Salbac va rămâne exclusiv pentru producerea Salamului de Sibiu Agricola.”
Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu