joi, 11 iunie 2015

Jubileul agronomilor la Slănic Moldova: Promoția 1965 a Facultății de Agricultură din Iași se reunește după 50 de ani



Cu doar cinci ani în urmă, agronomii din Promoția 1965   

s-au revăzut tot în Bacău

Promoția 1965 a Facultății de Agricultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, va întoarce, în perioada 11 – 14 iunie, fila cu numărul 50 a capitolului din cartea vieții care le-a marcat evoluția profesională. Evenimentul va avea loc în stațiunea Slănic Moldova, la Pensiunea Montana, organizat sub bagheta cunoscutului agronom și om de afaceri băcăuan Gheorghe Antochi. „Mai temători ca oricând, mai nesiguri pe vorbe sau pe gesturi – scrie Gheorghe Antochi în cuvântul de bun venit din broșura pe care a editat-o special pentru acest eveniment -, trebuie să remarcăm că am avut dorința și puterea să ne strângem din nou pentru a ne «complimenta» cu politețe, pentru a ne istorisi trecutul, dar și pentru a ne exprima respectul și recunoștința față de profesorii noștri, precum și regretele eterne pentru dascălii și colegii plecați spre cele veșnice.”
La întâlnirea jubiliară au fost invitați academicianul Valeriu Cotea, profesorii universitari doctori Vasile Vîntu (rectorul Universității), Constantin Leonte (prorector), Petru Magazin, Constantin Vasilică, Viorica Iacob, Mircea Huțanu, Ioan Văcaru-Opriș și Eugen Gheorghiu. Ei vor fi așteptați cu drag de aproape 50 dintre cei 82 de absolvenți din Promoția 1965, între care inginerii Alexandru Iavorov (care vine din Canada), Corneliu Neacșu (Pitești), Constantin Agache (Târgoviște), Margareta Filipeanu, Constantin Corduș și Ioana Toma (Suceava), Vasile Strungaru (Vaslui), Mihaela Privache (Tulcea), Ferit Menlibai și Paul Dumitru Ionescu (Constanța), Mariana Păunescu și Gherghina Deleanu (București) și mulți alții.
„În acest an – ne-a dezvăluit, în avanpremieră, Gheorghe Antochi -, am renunțat la clasica citire a catalogului și la a povesti, fiecare, ce a făcut în viață. Acum suntem, deja, oameni la peste 70 de ani, unii chiar la peste 80. Prin urmare, vom revedea câteva secvențe din filmele realizate la revederile anterioare sau chiar din activitatea noastră și doar pe scurt vom mai completa cu câte ceva din ce mai este nou. Vom vizita Salina, Monumentul Eroilor și Mănăstirea Măgura, din Târgu Ocna, dar și Stațiunea Slănic Moldova, unde, la biserica Sf. Ilie, vom participa la o slujbă în memoria celor trecuți, dintre noi, la Domnul. Evident, la cinele festive vom avea timp să depănăm amintiri și să ne simțim bine împreună.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu