joi, 11 iunie 2015

Vineri începe Sărbătoarea Vinului în Bacău



Manifestările dedicate înființării Scaunului Bacău al Ordinului European al Cavalerilor Vinului se deschid, vineri, 12 iunie, cu Târgul cramelor de vinuri din România, care va avea loc timp de trei zile în Piața Tricolorului. Acolo au fost deja montate opt căsuțe de lemn, în care tot atâtea crame de vinuri (Oprișor - Mehedinți, Bunești – Averești Huși, Nicorești Tulcea, Domeniul Burcilor Bacău, Casa de Vinuri Premium Cotnari, Domeniile Urlați, Maison du Vin Bacău și Ceres Bivolari – Iași) vor veni cu produse proprii și vor organiza, la anumite intervale de timp, degustări de vinuri. Lângă fiecare căsuță va fi parcat și câte un automobil de epocă (prin colaborarea cu filiala Bacău a Retromobil Club România), iar un grup de actori vor întruchipa tot atâtea personaje în costume de epocă.
Ziua de vineri se va încheia cu o serbare câmpenească la Crama Domeniile Burcilor, din comuna Traian, care va sărbători, cu acest prilej, împlinirea a 20 de ani de la înființare.
Sâmbătă, 13 iunie, cavalerii vinului invitați din țară și de peste hotare, din Consulatul România, legatele Moldova, Transilvania și Muntenia, din Ungaria, Serbia, Muntenegru și Austria, vor vizita așezământul de cultură de la Tescani, iar de la ora 16,00 va avea loc Parada cavalerilor vinului, la care aceștia vor fi însoțiți de famfară, de călăreții Clubului Sportiv Ecvestru Decebal și de majorete. Parada va porni din fața Primăriei și se va opri la Teatrul Bacovia, unde va începe ceremonia de înființare a Scaunului cavaleresc Bacău și unde vor fi acreditați noi 11 membri ai organizației. Ziua de sâmbătă se va încheia, pe măsura acestor manifestări, cu Balul cavalerilor vinului, care va avea loc la Restaurantul Decebal.
Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae - OEVE) este instituție de drept privat, înființată în anul 1273, în Austria, care are un Consulat și Legate în mai multe orașe ale României, inclusiv în Iași, iar de acum și în Bacău. Ordinul este prezent în 27 de țări, cu peste 5.000 de cavaleri, iar Consulatul României a fost înființat în anul 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu