- premiul este în valoare de 5.000 de dolari SUA
Pictorul oneștean Vladinsky (Vlad Marian) deschide pe 1 august prima ediție a unui inedit concurs de creație dedicat artiștilor vizuali. Concursul – spune inițiatorul -, intitulat „Contemporary Art Prize, un promotor al artiștilor vizuali, iar câștigătorul, care va fi anunțat pe 15 septembrie, va fi premiat cu 5.000 de dolari SUA.
„Sunt 5.000 de dolari pe care îi voi oferi unui singur concurent – spune Vladinsky. De ce fac asta? Pentru că simt că nimeni, oricum, nu va face nimic în acest sens și pentru că știu sigur că 5.000 de dolari nu sunt chiar puțini și au puterea de a da o șansă, un avantaj unui om echilibrat. A, o fac și pentru că românii oricum cred că «n-are cum, sigur e ceva la mijloc!». Da, românii au dreptate, e ceva la mijloc, sunt banii mei și o viitoare platformă de unde îi vom scoate în față pe cei mai fresh artiști, de care nu a auzit nimeni”.
Așadar, dacă intri pe www.patreon.com/theartprize și devii membru al comunității poți să înscrii o lucrare în concurs și până la 1 august când se deschid oficial înscrierile.
Pe pagina sa de Facebook, Vladinsky face și o mărturisire sinceră. „Am împlinit 33 ani și sunt falit și fericit – spune artistul. Mi-am cheltuit toate economiile din ultimii zece ani pentru a cumpăra un studio nou, care m-a costat 100.000 de euro. Tot ce am acum este un nou spațiu plin cu tablouri frumoase, dar și 5.000 de dolari pe care îi voi da unui câștigător în septembrie. Fac asta așa cum vreau să stau cu picioarele pe pământ și să-mi amintesc de zilele în care aveam dorința de a crea tablouri mari dar nu puteam cumpăra materialele necesare”.
Cu Vladinsky am stat de vorbă și acum mai bine de doi ani. A devenit deja un nume cunoscut în România, dar mai ales în țări din Europa și în Statele Unite – scriam atunci. Spirit nonconformist, independent, s-a apucat serios de pictură vreo zece ani, deși talentul său era vizibil încă din copilărie. A adoptat un stil abstract, ușor agresiv, dar care dă oricărui tablou valențe aparte. Preferatele sale sunt portretele, în care privitorul nu vede fotografia cuiva, ci sufletul omului și particularitățile personalității acestuia. Însă după studiile de marketing la care s-a înhămat înainte de a lua serios penelul în mână, Vladinsky a rămas foarte atent și la modul în care pătrunde pe piața ei opera de artă.
„Pe surse”, adică de la tatăl său, cunoscutul lider al sindicatului de la Rafo, Ion Marian, am aflat că Vladinsky are deja un contract de exclusivitate cu o galerie de artă din Londra pentru cinci ani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu