duminică, 27 ianuarie 2019

Salariații Rafo i-au scris ministrului Economiei


  • ei cer sprijin pentru găsirea unui investitor în rafinărie

Salariații societății Rafo Onești i-au scris ministrului Economiei, Niculae Bădălău. Societatea se află acum în insolvență, dar Agenția Națională pentru Administrare Fiscală i-a cerut falimentul. Tribunalul Bacău a amânat pronunțarea până la sfârșitul lunii martie, la cererea salariaților, care mai speră în venirea unui investitor dispus să preia rafinăria scoasă din nou la vânzare. În acest sens, ei cer și ajutorul ministrului.

„În numele actualilor și foștilor salariați ai Rafo, al oneștenilor și ai oamenilor din zona de pe o rază de 50 km – se arată în scrisoarea semnată de Ion Marian, reprezentantul salariaților, consilier de imagine al societății și lider sindical -, solicităm, domnule ministru, implicarea dumneavoastră în promovarea Rafo în discuțiile și întâlnirile pe care le aveți cu delegații ministerilor din domeniu, cu instituțiile financiare, companiile și oamenii de afaceri din industria de prelucrare a țițeiului și gazelor naturale”.
Niculae Bădălău
Salariații cred că un singur cuvânt sau o declarație din care să se vadă că instituțiile statului susțin orice proiect viabil ar trimite investitori către Rafo și Platforma industrială Borzești. „Printr-un singur mesaj – se mai arată în scrisoare -, puteți corija erorile trecutului și să aduceți Regiunea Nord-Est și prin Platforma Borzești și prin Rafo mai aproape de condițiile economice și sociale existente la nivelul altor regiuni din țară”.
Prin scrisoare, ministrul mai este informat că aceeași solicitare a fost transmisă și către Ministerul Afecerilor Externe și către ambasadele din Kuwait, Quatar, Egipt, Iran, Franța, Marea Britanie, Polonia, Irak, Arabia Saudita, Israel, Turcia, Germania, Italia, Irlanda și Spania, dar și către Feredația Patronală UGIR 1903.
„Pentru a prezenta direct situația din zonă – se spune la finalul scrisorii -, am dori ca o mică delegație, de 3-5 persoane, să fie primită la cabinetul dumneavoastră”.

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere