marți, 27 iulie 2021

Planul de Management al Spațiului Hidrografic Siret lansat în dezbatere publică

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret a lansat în consultare publică proiectul Planului de Management Actualizat (2021) al Spațiului Hidrografic Siret. Documentul conține informații despre principalele probleme de gospodărire a apelor, obiectivele de management și măsurile aferente spațiului hidrografic Siret.

Proiectul Planului de Management actualizat al spațiului hidrografic Siret 2022-2027 și Chestionarul adresat factorilor interesați este publicat pe website-ul ABA Siret (http://siret.rowater.ro/abas/consultarea-publicului/directiva-cadru-apa/brosuri-de-prezentare/). Documentul este disponibil pentru informarea și consultarea publicului o perioadă de șase luni, până în decembrie 2021.

Un capitol important al proiectului Planului de Management actualizat îl reprezintă Programul de măsuri, care cuprinde toate măsurile care trebuie luate astfel încât obiectivele de mediu să fie atinse până în 2027. Aceste măsuri răspund principalelor probleme din spațiul hidrografic Siret. Aplicarea cu strictețe a legislației naționale și europene în domeniul apelor condiționează reușita implementării programelor de măsuri, care se adresează atât autorităților locale și regionale, agențiilor din domeniul mediului, tuturor factorilor interesați din domeniul apei, cât și utilizatorilor de apă. Actorii locali implicați în aplicarea programelor de măsuri la nivel teritorial fixează cadrul de acțiune în domeniul apei, precum și modalitățile de finanțare.

Publicul poate să consulte documentul și poate transmite observațiile și comentariile sale (completând chestionarul) prin email, la adresa de contact dispecer@das.rowater.ro.

În martie 2022, Planul de Management actualizat al spațiului hidrografic Siret 2022-2027 va fi avizat de Comitetul de Bazin, va fi supus procedurii SEA și se va aproba ulterior prin Hotărâre de Guvern, urmând a fi publicat la 22 martie 2022 pe website-ul Administrației Bazinale de Apă Siret și al Administrației Naționale ”Apele Române”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu