luni, 30 septembrie 2019

Proiecte Erasmus+ la Palatul Copiilor Bacău


Fotografii de la întâlnirea de proiect din Bremen,
septembrie 2019
În anul școlar 2019-2020, în Palatul Copiilor Bacău se derulează trei parteneriate strategice Erasmus+, două aprobate în sesiunea 2018 și unul recent aprobat în sesiunea 2019.

Un grup de cinci elevi și trei cadre didactice au luat parte în perioada 16-20 septembrie la activitățile de predare-învățare care au avut loc la Școala Wilhelm Kaisen Oberschule din Bremen, Germania, în proiectul „European patterns. Migration of birds and people”. Iar în perioada 3-7 octombrie alți șapte elevi, însoțiți de două cadre didactice, vor participa la activități instructiv-educative organizate de liceul „E. Medi” din Leonforte, Italia, în proiectul „We can not change the whole world but we can at least make the change”.
Cel mai nou proiect Erasmus+ aprobat pentru Palatul Copiilor Bacău este „Intercultural awareness by photography”. Timp de doi ani, școli din România, Cipru, Turcia, Italia și Polonia vor desfășura activități de conștientizare interculturală în echipă europeană folosind ca instrument de lucru
fotografia. Prima întâlnire de proiect se va organiza în luna noiembrie a acestui an de coordonatorul proiectului, Liceul Kokkinochorion Foti Pitta din Cipru. Palatul Copiilor Bacău va trimite la activități o echipă formată din cinci elevi și două cadre didactice.
Prin parteneriatele strategice elevii și profesorii dobândesc abilități lingvistice deosebite și au șansa de a cunoaște alte sisteme de învățământ, de a experimenta învățarea efectuată în alte contexte, cu metode diferite, de a-și lărgi cercul de prieteni și de a realiza colaborări strânse cu colegii lor de peste
hotare. Fiecare organizator de întâlnire se străduiește să realizeze obiectivele didactice prevăzute în proiect dar în același timp prezinte și multe aspecte culturale, de tradiții și obiceiuri ale locului în așa fel încât învățarea să fie plăcută, interesantă și completă. Din acest motiv este o așa de mare concurență pentru obținerea acestor granturi an de an, deși munca din spatele derulării unui astfel de proiect este una apreciabilă.

„Elevii care frecventează cercurile școlii noastre au posibilitatea să dobândească atât abilități și competențe de utilizare a limbii engleze cât și de altă natură, în funcție de tema proiectului. Dezvoltarea competențelor se realizează în context european, nonformal. În septembrie am finalizat și un proiect de mobilitate în domeniul educației școlare, prin care timp de un an un număr important de cadre didactice au beneficiat de formare profesională în străinătate.”
Nela Dumea, directoarea Palatului Copiilor Bacău, coordonator al proiectelor Erasmus+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu