- „Vrem să dezvoltăm gastronomia românească, acompaniată de vin” – spune noul șef al Selgros Cash & Carry România
Trei
zile de la sfârșitul săptămânii abia încheiate (23-25 august) au fost dedicate,
la complexul comercial Selgros din Bacău celei de a patra ediții a Festivalului
de vin 2019. Peste 30 de fabricanți și comercianți de vinuri și produse
alimentare din România și din Republica Moldova au ocupat standurile festivalului,
amenajate cu bun gust pe aleea principală a magazinului, vizitate de sute de
clienți și de băcăuani care au venit special pentru acest eveniment. Alături de
organizatori au fost și membrii din Bacău și din Neamț ai Ordinului European al
Cavalerilor Vinului.
Membri ai Ordinului European al Cavalerilor Vinului |
Printre
vizitatori s-au aflat și primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, dar și
noul CEO al companiei Selgros Cash & Carry România, Robert Hellwagner. Împreună
cu directorul magazinului și manager districtual la Selgros, Irina Stănciuc, cei
doi oficiali au vizitat, fiecare în câte o zi, standurile expozanților, au stat
de vorbă cu aceștia și chiar cu vizitatorii ori au urmărit show-urile
gastronomice oferite sâmbătă și duminică de chefii Cezar Muntean și Nico
Lontras, alături de actorul Marius Florea-Vizante, care a fost și moderatorul
evenimentului, și de jurnalistul și teleastul Andi Moisescu. Din prima echipă a
făcut parte și somelierul Sergiu Nedelea, cel care în prima zi de festival a
ținut și un veritabil curs despre arta de a servi și de a bea vin și un
original concurs de degustare „în orb” a vinurile, la care au participat trei
dintre vizitatori. „La o asemenea probă – ne-a declarat Sergiu
Cristian Niculiță și rachiul cu foiță de aură |
Între
participanții la festival au fost și parteneri mai vechi ai organizatorilor,
dar și alții care au ajuns acolo pentru prima oară. Fiecare, însă, a venit și
cu noutăți pentru degustătorii de vin. Casa Ochean, de exemlu, din
Cîrligele-Vrancea, a exous pentru prima dată. „Am venit la festival – ne-a spus
somelierul Iulian Dârdală - pentru a ne face cunoscuți, în speranța că vom
putea avea o relație comercială cu Selgros. Avem trei branduri de vin,
Cîrligele, Maruca și Privilej, iar vinificatorul nostru este Mariana Ochean”.
Tot
pentru prima oară la eveniment a venit și Crama Strunga, cu o Fetească neagră
Reveria, dar și cu
Iulian Dârdală, de la Casa Ochean |
O
noutate de marcă a venit în acest de la Vălenii de Munte, dar nu un vin, ci o
palincă (un rachiu tare) cu foiță de aur. Producătorul este Ghiță Constantin,
iar brandul „Ghițos”. Distileria sa lucrează numai cu prune, mere și pere.
„Coloana de distilare de la Vălenii de Munte – ne-a spus reprezentantul
producătorului, băcăuanul Cristian Niculiță – separă alcoolul etilic de
alcoolul metilic și de acetonă. Țuica este învechită în baric timp de
trei-patru ani și este căutată mult în cluburile din București, de exemplu”.
Casa de vinuri Cotnari |
Festivalul
de vin este unic în rețeaua Selgros, cu 22 de magazine în România, iar Robert
Hellwagner ne-a dat asigurări că tradiția va continua și în anii următori în
Bacău.
„A
fost un festival profesionist organizat. Ce aduce nou evenimentul este
combinarea ingredientelor românești, de exemplu carnea de porc, dar și a vinurilor
din România. Vinul care nu te lasă să mori. Avem, în Europa, mai multe
festivaluri gastronomice și de vinuri, dar acesta este unic. În alte țări sunt
festivaluri de vin, dar mult mai mult asociate cu gastronomia. Aici vom merge,
însă, pe un trend specific. Vrem să dezvoltăm gastronomia românească. Dar și
acompaniamentul de vin”.
Robert Hellwagner, Chief
Executive Officer al Selgros Cash & Carery RomâniaAndi Moisescu, Robert Hellwagner și Nico Lontras |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu