luni, 15 iulie 2019

Peste 1,7 milioane de lei pentru formarea antreprenorilor


Societatea băcăuană Autoservice Marini a finalizat un proiect în valoare de peste 1,7 milioane de lei finanțat prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014 – 2020. Proiectul a urmărit adaptarea activității a 50 de companii din mediul privat al Regiunii Nord-Est la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv în domeniile de specializare inteligentă prin instrumente de management. Rezultatele proiectului au fost prezentate la sfârșitul săptămânii trecute în Bacău, într-o reuniune cu circa 100 de participanți. Speaker motivațional a fost Gabriel Munteanu, originar tot din Bacău.

„Proiectului integrat pentru sporirea calității resurselor umane implicate în activitatea de management” a fost aplicat timp de 12 luni, iar grupul țintă l-au format 680 persoane din Regiunea Nord-Est, dintre care 345 de angajați care asigură managementul strategic și care ocupă poziții de management, 220 de antreprenori care-și gestionează propriile afaceri și 115 angajați din departamentele de resurse umane.
Pentru atingerea obiectivelor proiectului au fost organizate programe de formare gratuite: Competențe antreprenoriale,  Manager, Manager sau inspector de resurse umane, Securitatea și sănătatea în muncă, Prevenirea și stingerea incendiilor, Responsabil cu gestiunea deșeurilor, Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, mini MBA, Project Management Professional/ Certified Associate in Project Management, gestionarea proiectelor caracteristică programării agile (SCRUM), Analist resurse umane, Managementul schimbării, Managementul riscului, Brand manager, Manager sisteme de management de mediu și Control managerial intern. Au fost, de asemenea, organizate workshop-uri pe teme precum Comunicare și negociere, Finanțe pentru nonfinanțiști, Management de produs, Tehnologia informației în mediul de afaceri, Psihologie organizațională, Gestiunea conflictelor și dezvoltare personală, Responsabilitatea socială a întreprinderii și management de proiect, Lecții de negociere - folosind tehnici NLP (programare neurolingvistică), Omul cea mai importantă resursă, Tehnici de accesare fonduri sau Manager de vânzări.
Proiectul a prevăzut și sesiuni de consultanță și planificare strategică sectorială pentru 50 de IMM-uri.

„Proiectul a fost unul ambițios datorită amplorii pe care l-a avut într-o perioadă foarte scurtă de timp, un an, și a fost implementat cu succes de o echipă cu experiență. Am încercat să venim în sprijinul antreprenorilor privați care dau plus valoare comunității noastre, astfel de cursuri fiind extrem de importante, pentru că una dintre problemele majore cu care se confruntă societatea noastră este lipsa resursei umane calificate.
Gabriela Fotache, expert în proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu