vineri, 21 iunie 2019

Elevii Colegiului Ferdinand premiați la Olimpiada de Creativitate Științifică


Premianți Seniori, sectiunea Științe aplicate - echipa THUGIbot
Elevii Colegiului Ferdinand I din Bacău care au participat la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică de la Suceava s-au întors acasă cu cinci premii câștigate la secțiunea juniori și două premii la secțiunea seniori.În perioada 15 - 20 iunie, la Universitatea din Suceava a avut loc prima ediție a Olimpiadei.

Două echipe a câte trei elevi din clasele a V-a și a VI-a A de la Colegiul Național Ferdinand I  au obținut primele două locuri la Olimpiada Naționala de Creativitate Științifică. Alte două echipe de elevi de liceu de la același colegiu au fost premiați cu premiul al treilea și o mențiune.
Olimpiada a fost structurată pentru două categorii de participanți, juniori (clasele a V-a - a VIII-a) și seniori (clasele a IX-a - a XIII-a), pe secțiunile Științe fundamentale; Științe aplicate; Tehnologia Informației și Robotică. Participarea la olimpiadă s-a desfășurat în echipe de 2 - 3 elevi, care au intrat în concurs după etapa județeană cu un proiect sau un studiu din domeniul științific sau tehnic. La etapa națională s-au calificat 38 de echipe, numărul maxim permis de regulament, echipe care au totalizat 99 de elevi din 15 județe.
Premianți Juniori - Tehnologia Informației și Robotică jr.
Locul 1 la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, secțiunea Juniori (clasele de gimnaziu V-VIII) a fost obținut de echipa MegaBot, formată din elevii George Spulber, Sofia Măgirescu și Matei Ciobotaru. Echipa Megabot a primit și premiul I „Aurel Vlaicu”, la secțiunea Tehnologia informației și Robotică, precum și un premiu special al OSIM România.
Locul al doilea a fost obținut de echipa VuVuBot, formată din elevii Mihai Scorțanu, Dan Alexandru și Matei Pătrașc-Bălan. VuVuBot a obținut și premiul I „Aurel Vlaicu”, la secțiunea Științe fundamentale.
Echipa Finder, formată din elevii Ionuț Iacob, Ana-Maria Olaru și Alessia Munteanu, a obținut premiul al III-lea „Grigorie Moisil” la secțiunea Tehnologia informației, iar Echipa ThugiBot, formată din elevii Octavian Ungureanu și Georgiana Prisacaru, a obținut o mențiune la secțiunea Științe aplicate.
Profesor coordonator pentru juniorii câștigători de la Colegiul Național Ferdinand este Ana Întuneric. La seniori, echipa THUGIFbot a fost coordonată de profesoara Cristina Sichim, iar echipa FINDER de profesorul Cătălin Costel Gărgăun. Suportul tehnic a fost asigurat de Cătălin Măgirescu, iar profesor coordonator pentru juniorii câștigători este Ana Întuneric, suportul tehnic fiind asigurat, de asemenea, de Cătălin Măgirescu. 
Elevii olimpici și profesorii însoțitori au avut oportunitatea de a participa și la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret, ICE-USV (Innovation and Creative Education) precum și la prezentările 10-InSTED (10-minute presentations about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design).
Profesori îndrumători

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu