sâmbătă, 6 aprilie 2019

Cavalerii Europeni ai Vinului au certificat cel mai bun magazin specializat din Onești


Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae - OEVE) a certificat, la sfârșitul săptămânii, unul dintre cele mai bune magazine din județ specializate pe comercializarea vinurilor. Acesta este magazinul Rhea, o afacere de familie deschisă în Onești acum patru ani de Marius și Anca Munteanu, care a primit de la OEVE certificarea „Trei pahare”.

La ceremonialul de certificare au fost prezenți Eques Sergiu Nedelea - Paharnicul Consulatului România al OEVE și președintele Comisiei Oenologice, Eques Eugen Burcă - șeful Legatului 1 Bacău, Consiliarius Sorin Petrescu - șeful Legatului 2 Bacău, Iudex Cristian Bunea - comandant al Scaunului Cavaleresc Bacău și evaluator regional Wine Quality Certified by OEVE, Iudex Alexandru Boghiu - secretarul Scaunului Cavaleresc Bacău, Iudex Cristian Niculiță - membru al OEVE, Scaunul Cavaleresc Bacău, și primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc. Ceremonialul a avut loc în prezența unui numeros grup de clienți și parteneri ai magazinului.

Zona Moldova are cele mai multe certificări OEVE

Cristian Bunea, Sergiu Nedelea și Eugen Burcă au explicat criteriile pentru acordarea unui astfel de certificat și au vorbit despre menirea și obiectivele OEVE. „Ordinul Cavalerilor Europeni ai Vinului – a spus Cristian Bunea - numără circa 5.000 de membri, iar Consulatul România circa 600. Am hotărât să certificăm locațiile care respectă reguli de la selecția vinurilor până la servirea acestora. Magazinul Rhea a obținut, astfel, certificarea Trei pahare (certificarea maximă este „Cinci pahare”).„
Sergiu Nedelea, care este și unul dintre cei mai cunoscuți somelieri ai României, a apreciat că zona istorică Moldova, care are în prezent și cea mai mare suprafață viticolă din țară, dar și cea mai mare producție de vin. „Este firesc să avem, în această zonă, și cele mai multe unități certificate de OEVE – a spus vorbitorul. Iar magazinul Rhea din Onești are și un nume mitologic, Rhea fiind la vechii greci mama lui Zeus. Acum Zeus este printre noi, el fiind însuși vinul, care băut cu responsabilitate este și un produs cultural. Sunt convins că acest magazin anul viitor va mai adăuga un pahar la certificarea de acum”.

Rhea va deschide și un wine-bar în Onești

Marius Munteanu este și somelier, elev al lui Sergiu Nedelea, dar și inginer și economist. De șase ani lucrează, însă, ca director zonal de vânzări al Cramei Budureasca, din inima podgoriei Dealu Mare. „Am încercat să aducem un suflu nou în Onești pe piața vinurilor de calitate, pentru că a venit vremea să ridicăm standardul. Eu lucrez pentru o companie producătoare de vinuri, dar în magazin promovez orice brand. Vreau să dezvolt afacerea, să deschid chiar un wine bar în Onești, cât de curând, unde vinurile foarte bune, dar și mai scumpe, să poată fi degustate la pahar. Am pretenția că magazinul nostru are cele mai bune vinuri din oraș, vinuri pentru cunoscători, iar la noi oricine poate găsi și îndrumarea necesară”.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere