Cunoscutul maestru
bucătar Chef Nico Lontras și maestrul somelier Sergiu Nedelea au semnat duminică,
12 august, la prânz, ultimul eveniment din progamul „Festivalului de vin 2018”
de la Selgros Bacău. Nico Lontras a fost pentru a doua oară la festivalul
băcăuan, dar de această dată a venit cu trei surprize gastronomice pentru
clienții magazinului Selgros și a adunat în „Gastronomy Zone”, amenajată chiar la
intrarea în „Wine Zone” a festivalului mulțime de curioși și pofticioși -
bunici, părinți și copii.
Nico
Lontras și-a început recitalul gastronomic cu o bruschetă cu brânză și esență
de roșii – un suc de roșii diluat, dar care echilibrează foarte bine gustul
după ce muști din bruscheta cu brânza acidulată. Evident, esența de roșii s-a
servit la pahar, lângă minunata bruschetă.
Piesa
de rezistență a meniului conceput de Nico Lontras au fost însă „Sarmalele în
foi de viță cu vită în sos de gulaș”, după o rețetă originală marca Nico Lontras
și Chef Johnny Șușală -partenerul său în ale gastronomiei.
La sarmale
înainte!
Numai
la auzul numelui preparatului promis, spectatorii au făcut deja un pas în față,
pentru un loc mai bun la împățitul bucatelor. Maestrul bucătar a dezvăluit rețeta:
carne de vită, foi de viță, ceapă, pătunjel, orez, pastă de gulaș, pastă de
tomate, sare și piper. Nico Lontras a mai oferit însă un detaliu de culise de
bucătărie: în compoziție se poate toca și puțin ghimbir. Simplu, dar rezultatul
s-a topit în gurile degustătorilor și, evident, a cerut imediat un vin roze, recomandat
de Sergiu Nedelea.
Finalul
meniului a pus, cum se spune, cireașa pe tort, pentru că maestrul bucătar a
preparat o alivancă cu trufă și fagure de miere, pentru care primii la masă au
fost copiii din mulțimea de privitori. Cine nu a dat până acum de gustul de
trufă n-ar putea înțelege ce deliciu a fost pregătit de bucătar, dar cei care
au avut parte de câte o porție la demonstrația de la Selgros nici nu-i va uita
gustul.
„Am
ales, pentru acest final – a intervenit Sergiu Nedelea – un vin roze sec, un
Cabernet Sauvignon cu Pinot Noir. Dar la fel de bine ne putem duce și către o
Fetească neagră vinificată în roșu, iar pentru pretențioși s-ar potrivi un Noble
5 de Budureasca, un cupaj roșu sec creat din soiuri nobile de struguri de
Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz și Fetească Neagră, un vin de
culoare roșu-rubiniu”.
În Zona VIP a Festivalului, concomitent cu ofertele lui Chef
Nico Lontras, erau servite preparate din carne de vită sud americană, marca
Chef Silviu Panaite, de la Restaurantul Cafea cu Lapte din Bacău, excelente
lângă un vin Bordeaux, evident roșu.Sergiu Nedelea și Nico Lontras |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu