miercuri, 25 octombrie 2017

A început înscrierea firmelor care doresc să fie promovate la export



  • Camera de Comerț și Industrie Bacău este centru zonal de promovare
Agricultorii eco și fabricanții de mobilier din zona Moldovei
s-au întâlnit, recent, în Bacău, cu managerii proiectului

Echipa de management a proiectului „Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”, în care camerele de comerț și industrie din Bacău și Ploiești sunt centre zonale pentru promovarea exportului, a dat startul selecției celor 80 de firme care vor beneficia de instruire pentru a deveni competitive pe piețele intenaționale. Înscrierea pentru selecție se încheie pe 10 noiembrie.

Vor fi selectate firme din agicultura ecologică și din industria de mobilier care au capacitate de producție și competența managerială pentru a exporta produse cu valoare adăugată ridicată. „Se pot înscrie în program firmele care nu au mai exportat până acum, dar și cele care au exportat pe o singură piață, către un singur distribuitor sau alte firme care prin aplicația completată dovedesc că au potențial de export” – spune managerul proiectului, Marian Dobrilă.
Astfel, vânzarea unor produse cu valoare adăugată mare printr-un grad ridicat de procesare și inovare, care au fost îmbunătățite de-a lungul timpului, va fi punctată în procesul de departajare. De asemenea, dotarea firmei cu echipamente tehnologice și capacitatea de a crește sau îmbunătăți produsul pentru a corespunde noilor piețe pot aduce puncte participanților. Alte criterii determinante sunt existența cererii pe piețele internaționale pentru produsul comercializat și bonitatea financiară a firmei. În plus, este necesar ca firma să dispună de o echipă de management flexibilă, capabilă să se adapteze pentru a avea succes la export.

Cum vor fi instruite firmele

Firmele selectate vor intra într-un program susținut de instruire, desfășurat pe parcursul unui an. Pregătirea va aborda strategia de export, analiza piețelor internaționale cu potențial, crearea unor produse inovatoare și dezvoltarea tehnologică, ambalare și etichetare, branding și promovare, legislație fiscală, certificare și standarde de calitate, canalele de distribuție.
Cursurile vor fi susținute de o echipă de specialiști români și străini, dar și de echipele de specialiști ale Centrelor de Afaceri pentru Export din Bacău și Ploiești, create în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie, în prima etapă a acestui program, prin servicii de coaching și mentoring. La finalul etapei de instruire, firmele vor avea un plan de afaceri pentru export și vor putea participa gratuit la o serie de expoziții internaționale și sesiuni de matchmaking. 
Pentru a aplica în cadrul acestui program, firmele trebuie să completeze, până pe 10 noiembrie, un formular disponibil online la adresele www.caebc.ro/aplicatie sau www.caeploiesti.ro/aplicatie.
Proiectul este cofinanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu