duminică, 30 august 2015

Apel pentru identificarea necesarului de masă lemnoasă în județul Bacău



Camera de Comerț și Industrie Bacău așteaptă de la operatorii economici din industria lemnului, până pe 15 septembrie, date cu privire la necesarul de masă lemnoasă fasonată pe care îl au pentru anul 2016. Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și camerele de comerț și industrie județene, prin Camera de Comerț și Industrie a României, fac parte din Grupul de lucru, pentru definitivarea «Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului».
În prezent nu există nicio instituție publică a statului care să furnizeze aceste informații. Astfel, s-a stabilit ca datele să fie obținute direct de la operatorii economici, prin sistemul camerelor de comerț și industrie județene, cu sprijinul APMR. Datele vor fi comunicate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
În acest context, operatorii economici din industria lemnului interesați în achiziționarea masei lemnoase fasonate din județul Bacău trebuie să completeze anexele 1 și 2, disponibile pe site-ul www.ccibc.ro , la secțiunea Consultarea Firmelor. Termenul limită pentru retransmiterea anexelor completate la adresa de email ccibc@ccibc.ro este 15 septembrie 2015.
Grupul de lucru a fost constituit recent de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru elaborarea actelor normative subsecvente noului Cod Silvic, aprobat prin Legea nr. 133/2015. Întrucât se prevede ca producătorii din industria mobilei să aibă prioritate în aprovizionarea cu masă lemnoasă fasonată din fondul forestier proprietate publică a statului, s-a stabilit ca APMR să definească noțiunea de «producatori din industria mobilei».
APMR a solicitat ca «Regulamentul de valorificare a masei lemnoase» să cuprindă un capitol distinct privind «Asigurarea masei lemnoase sub formă de lemn fasonat pentru producătorii din industria mobilei». A rezultat și obligativitatea cunoașterii necesarului total anual de masă lemnoasă fasonată pentru producătorii din industria mobilei din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu