duminică, 4 martie 2012

"Leii" de la "Sf. Gheorghe" au sărbătorit Ziua Femeii... bărbăteşte

  • punctul culminant al evenimentului a fost degustarea de vinuri din podgoria Bucium-Iaşi
Zorin Puşcaşu a deschis reuniunea de Ziua Femeii
Spiritul cavaleresc al membrilor Lions Club "Sf. Gheorghe", din Bacău, a fost pus din nou în valoare sâmbătă seara (3 martie), când au organizat, într-un mod original, sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femei. "În pragul acestei lung aşteptate primăveri - a spus, în deschiderea manifestării, preşedintele clubului, Zorin Puşcaşu - suntem împreună pentru a sărbători femeia. Suavă şi frumoasă, muză, sprijin, alinare, izvor de viaţă şi tărie, delicată dar puternică şi înţeleaptă, mamă, fiică, soră, noră sau soacră, aceasta este femeia pe care noi o cântăm şi o sărbătorim în fiecare primăvară, aceea care a inspirat poeţii şi a încântat filosofii, a pornit şi a oprit războaie".

Invitatelor la eveniment, membrii clubului le-au oferit flori şi le-au dedicat câteva momente de muzică şi poezie, susţinute cu eleganţă şi talent de Marius Nemţanu, pas-president al clubului, dar şi de maestrul Aurel Ursinschi, prim-violonist al Filarminicii din Bacău, şi de violonistul Ciprian Sicinschi, din Orchestra Eviva.
Momentele poetice ale serii nu s-au oprit aici, ele au continuat cu ceea ce a fost numită "poezia vinului", pentru invitatul special al Lions Club Sf. Gheorghe a fost oenologul Ilie Ciomaga, de la Agroindustriala Bucium - Iaşi, din renumitul centru viticol cu un istoric atestat documentar încă din 1469, dar cu o podgorie ale cărei baze au fost puse, oficial, în anul 1949. Oenologul a adus în Bacău, pentru degustare, nu mai puţin de cinci soiuri de vin din sortimente unicat. Membrii clubului şi invitaţii lor au trecut, astfel, bărbăteşte la treabă, după ce oenologul le-a amintit că, în fond, "vinul este ca şi femeia, pentru că se află lângă bărbat şi la bine, dar şi la greu". Surpriza, pentru toţi a fost că degustarea a început cu un rachiu de vişine din recolta anului 1997, o băutură de ţuicotecă. Vinurile prezentate ulterior au fost dintr-o gamă nouă scoasă de cei de la Bucium pe piaţă, din recolta anului 2011 - Feteasca Albă, un cupaj de Fetească Regală cu Muscat Otonel, Muscat Otonel şi Feteasca Neagră. Surpriza oenologică a serii a fost dedicată tot doamnelor şi a fost vinul spumant Muscat dulce de Bucium. Dar, tot o surpriză pentru participanţi a fost şi licitaţia pentru trei sticle de vin de colecţie - o Fetească Albă din 1981, o fetească Albă din 1969 şi o Frîncuşă din 1959.
Licitaţia pentru vinuri nu a fost singura la evenimentul de la Lions Club Sf. Gheorghe, pentru că o tînără poetă şi pictoriţă, Maria Vlad, elevă la Liceul de Artă din Bacău, a oferit participanţilor trei icoane pe sticlă pictate chiar de ea. Licitaţiile au fost ocazii pentru ca membrii clubului să strângă noi fonduri pentru acţiunile caritabile pe care le au în program, deviza clubului fiind "Eu servesc!". Cea mai importantă şi cea mai apropiată - a precizat Zorin Puşcaşu - este înfiinţarea clubui sportiv Arena Lions, dedicat în mod special copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, al cărui preşedinte va fi Dorel Tătaru, profesor de Educatie fizică şi sport cu o calificare suplimentară în psihopedagogie specială, un antrenor cu rezultate deosebite în competiţii paralimpice. Tot un membru al clubului, Gigi Pirici, candidat de maestru la şah, va antrena o echipă de şah compusă din copii nevăzători. Însăşi familia pictoriţei Maria Vlad, care deţine în Bacău un club sportiv de tir cu arcul, va sprijini Arena Lions la înfiinţarea unei secţii de tir cu arcul pentru persoanele care stau în cărucior.
Lions Club Sf. Gheorghe este unul dintre puţinele cluburi de acest fel din ţară care are o filială şi în mediul rural, la Mănăstirea Caşin, ai cărei membri au fost prezenţi la evenimentul de la Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu