duminică, 5 februarie 2012

Lions Club "Sf. Gheorghe" Bacău are un branch la Mănăstirea Caşin

  • Consiliul Local şi Lions Club "Sf. Gheorghe" vor înfiinţa în această comună un sat de vacanţă cu dublă valenţă: un veritabil muzeu al satului tradiţional românesc şi, totodată, o aşezare turistică funcţională

Noii membri ai clubului, alături de guvernatorul Ionel Lupu şi preşedintele Zorin Puşcaşu (în centru)
Primul branch din spaţiul rural al Districtului 124 România al Lions Club Internaţional a fost înfiinţat, la sfîrşitul săptămînii trecute, în comuna Mănăstirea Caşin de Lions Club "Sfântu Gheorghe" Bacău. Evenimentul a fost marcat la întrunirea membrilor clubului, care a avut loc la Centrul de Cultură şi Arte "George Apostu", convocată pentru primirea a şase noi membri în această organizaţie. La ceremonialul deschis de preşedintele clubului, Zorin Puşcaşu, au fost prezenţi Ionel Lupu, guvernatorul Districtului 124 România, preşedintele de onoare al Lions Club "Sf. Gheorghe", Geo Popa, reprezentanţi ai Lions Club Moldova Bacău, membri ai familiilor "leilor" băcăuani şi ziarişti.
Până la ceremonialul prezentării noilor membri ai clubului băcăuan, invitaţilor le-au fost prezentat un istoric al acestei organizaţii, înfiinţată cu mai mult de 20 de ani în Bacău şi a clubului "Sf. Gheorghe", înfiinţat în anul 2007.
Momentul culminant al reuniunii a fost marcat de naşii celor care au aspirat la calitatea de membru al Lions Club, care au făcut scurte prezentări ale finilor lor. Astfel, Ioan Micu (Tata Pac pentru toţi cei care îl cunosc, decanul de vîrstă al "leilor" băcăuani) l-a prezentat pe filatelistul şi colecţionarul Ioan Catană, iar Sorin Ursescu pe Cosmin Buznea, preşedintele terminalului Bacău al Bursei Române de Mărfuri. De asemenea, Zorin Puşcaşu, Ion Barbu şi Marius Nemţanu i-au prezentat pe noii membri din comuna Mănăstirea Caşin - Gabriel Apreotesei, primarul comunei, Gabriel Cătălin Dima, Nicolae Ghiorghiţă şi Lucian Chelaru. Noii membri au rostit, apoi, "Angajamentul de onoare" şi au primit insigna de membru cu insemnele clubului. "Prieteni Lions - le-a spus, acestora, Zorin Puşcaşu -, purtaţi insigna de membru al clubului cu mândrie, permanent şi poeste tot. Vă felicit şi vă urez bun venit în rândul mişcării Lions, cea mai mare organizaţie de club-service din toată lumea".
Înfiinţarea branch-ului unui club Lions în spaţiul rural este văzută şi de membrii organizaţiei, dar şi de cei care vor reprezenta mişcarea lionistică în comuna Mănăstirea Caşin ca o dovadă de libertate în gândire, ca o expresie a voinţei membrilor Lions de a extinde acţiunile pe care le fac sub cunoscuta deviză "Eu servesc!" în folosul comunităţilor pentru care sunt destinate acestea. Înfiinţarea branchului a adus în această localitate şi primul proiect pe care vor să-l pună în practică membrii clubului, construirea unui sat tradiţional prin mutarea, în comună, a unor construcţii ţărăneşti tradiţionale, dar în care vor putea locui efectiv, în sejururi, turiştii.
Membrilor clubului băcăuan şi tuturor invitaţilor li s-a adresat, în final, guvernatorul Ionel Lupu, om de afaceri băcăuan, care le-a reamintit tuturor semnificaţia constituirii şi activităţii Lions Club Internaţional şi responsabilitatea cu care membrii acestei mişcări trebuie să se implice în ajutorarea semenilor. Ionel Lupu a înmânat, apoi, unor membri ai cluburilor Lions din Bacău diplome şi insigne cu insemnele Lions Club Internaţional, pentru meritele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu