miercuri, 31 martie 2021

Aerostar a fost certificată de Autoritatea Aeronautică Militară

Grigore Filip și grl. mr. Viorel Pană
Compania Aerostar, din Bacău, a primit, miercuri, 31 martie, din partea Autorității Aeronautice Militare Naționale (AAMN), primul certificat privind autorizarea proiectării modificărilor și reparațiilor pentru aeronavele de stat din România conform cerințelor RMAR 21J. Ceremonialul a avut loc la
sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar certificatul a fost înmânat președintelui Aerostar de general maior dr. Viorel Pană, șeful Statului Major.

 Cerințele RMAR (Romanian Military Airworthiness Requirements) privesc certificarea aeronavelor de stat din România și a produselor, pieselor și echipamentelor aferente, precum și certificarea organizațiilor de proiectare și de producție, întreținere și de pregătire pentru întreținere.

Certificatul de aprobare militară a Organizației de Proiectare emis de AAMN are numărul RO.AAMN.21.J.00002 și vizează proiectarea reparațiilor și modificărilor la avioanele mici și mari, precum și proiectarea reparațiilor și modificărilor la sistemele hidraulice și pneumatice și la trenurile de aterizare pentru elicoptere, în baza experienței și expertizei dovedite pentru platforme și sisteme de tip MiG-21 LancerR, IAK-52, echipamente hidropneumatice și trenuri de aterizare pentru avioanele IAR-99 ȘOIM și elicopterele IAR 316 și IAR 330 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Având în vedere domeniul complex de activități desfășurat de Aerostar, procesul de autorizare a societății de către AAMN va continua cu parcurgerea etapelor necesare în vederea obținerii pe parcursul acestui an a autorizărilor pentru celelalte tipuri de activități desfășurate de societate pentru tehnica de aviație militară, și anume, pentru: Întreținere conform RMAR 145, Producție conform RMAR 21 G și Pregătire pentru întreținere conform RMAR 147.

Lider în industria de aviație și de apărare românească

Înființată în 1953, Aerostar este o firmă de vârf din industria de aviație și apărare, cu trei piloni principali de afaceri și de dezvoltare: Fabricația de produse de aviație; Mentenanță avioane militare și comerciale; Sisteme pentru apărare - aero, terestre și navale.

Aerostar face parte, astfel, din industria națională de apărare și este activă în programe de modernizări, integrări și mentenanță de sisteme de aviație militare și de apărare,

Din anul 2018, compania este Centrul de mentenanță pentru aeronavele F-16 din dotarea Armatei Române, desemnat de Guvernul României. De asemenea, este furnizor autorizat pe Lista Furnizorilor Preferați, autorizată să participe la programele RAYTHEON cu livrarea de piese fabricate.

Aerostar este și singura societate din România care a dezvoltat tehnologii de reparație și modernizare pentru sisteme radar primare și secundare.

Grigore Filip, președinte director general al Aerostar: „Această autorizare creează noi oportunități de dezvoltare pentru compania din Bacău și demonstrează capacitatea societății de a proiecta modificări pentru aeronavele militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, cât și pentru programele viitoare ale Armatei Române.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu