vineri, 18 octombrie 2019

Curs de competență antreprenorială la Universitatea „Vasile Alecsandri”

Facultatea de Științe Economice a UVA Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” (UVA) din Bacău a debutat, vineri, 18 octombrie, un curs de competență antreprenorială, destinat studenților din oricare an de studiu. Cursul este organizat sub auspiciile Societății Antreprenoriale a Studenților (SAS) din această universitate, iar înscrierea la curs este benevolă.

„Destinatarii, beneficiarii cursului - am aflat de la conf. univ. dr. Roxana Mironescu, de la Facultatea de științe economice - sunt studenții universității noastre și m-am bucurat să văd că avem audiență destul de mare. Încercăm să le dăm noțiunile fundamentale de antreprenoriat, pentru ca ei să-și poată face propria lor afacere, mai ales că evaluarea la acest curs va fi elaborarea unui plan de afaceri. Cele mai bune planuri de afaceri vor fi premiate, iar primul clasat va fi și promovat, în sensul de a sprijini autorii lui să și dea drumul afacerii. Evident, cu sprijinul unor sponsori, agenți economici din Bacău”.
În anul 2017, pe un ordin al Ministerului Educației s-a înființat Societatea Antreprenorială a Studenților din universitatea băcăuană, care are ca scop principal instruirea și orientarea tinerilor pentru propriile lor afaceri. La UVA, în prezent sunt în derulare două proiecte – unul pe fonduri europene și altul pe fonduri guvernamentale. În cel din urmă a fost dotată o sală multifuncțională în Corpul C al universității, pentru cursuri pe competență antreprenorială. Astfel, a fost autorizat un curs autorizat de Autoritatea Națională pentru Certificări și pot fi eliberate diplome recunoscute de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației pe piața muncii din România și din Europa.

„Antreprenoriatul înseamnă și o soluție de diminuare a șomajului în rândul tinerilor și o măsură de reținere a lor în Regiunea Nord-Est, în România, adică acasă. Vrem să-i convingem să-și facă o mică afacere pentru ei, pentru încă doi-trei prieteni sau rude și să rămână în țară, să producă plusvaloare acasă. Să progresăm. Studenții sunt interesați și pentru că vor obține o diplomă recunoscută, că vor avea un plus la CV în eventualitatea unei eventuale angajări. Vreau să facem cursuri ceva mai deosebite, altceva decât metoda universitară clasică. Mai interactive, mai aplicative, astfel încât studenții să fie atrași, să-i interesăm. Noi vrem să nu-și mai dorească să plece la muncă în străinătate.”
Conf. univ. dr. Roxana Mironescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu