joi, 21 februarie 2019

Echipa de robotică a Colegiului Cantemir s-a calificat la etapa națională a concursului FTC


Echipa clubului de robotică ȘTIM DC a Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești s-a calificat la etapa națională a concursului First Tech Challenge (FTC). Etapa regională a avut loc la Iași, iar etapa națională va avea loc la București în perioada 22-24 martie 2019. Performanța este o premieră pentru municipiul Onești, ȘTIM DC fiind singura echipă din localitate care a participat la acest concurs.

Echipa ȘTIM DC este formată din 15 elevi din clasele a X-a și a XI-a, Mădălina Dima (team lider al clubului), Alexandra Ungureanu, Iulia Isaic,  Mihai Toader, Tudor Pricop, Nicu Savin, Tudor Tudose, Bianca Alexe (programator și coach al echipei), Andrei Voicu, Karina Olaru, Andreea Petrescu, Mara Dascălu, Daria Andrioaie, David Luca și Alex Hîrbuleanu, și este coordonată de prof. Otilia Panfil.
FTC este una dintre cele mai mari competiții globale de robotică și reunește peste 44.000 de echipe din 80 de țări. Echipele de elevi trebuie să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze propriii roboți, pentru a concura într-o competiție în format alianță.  În acest an tema competiției internaționale este FTC Rover Ruckus, iar participanții au misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.
„Una dintre modalitățile prin care îi putem ajuta pe elevi să devină marii inventatori de mâine - spune Otilia Panfil - este stimularea și încurajarea acestora de a participa în programe educaționale de tip STEM. Acesta reprezintă un concept educațional modern care promovează învățarea orientată către aplicații din lumea reală și integrează patru domenii: Science, Technology, Enginnering, Math. De aici este inspirat și numele clubului ȘTIM DC – Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică «Dimitrie Cantemir»”.

„Pe lângă construcția robotului și participarea la competiții, rolul echipei noastre este de a promova studiul STEM și robotica în comunitatea din care facem parte. Ne propunem să organizăm în perioada următoare întâlniri cu elevi de gimnaziu și liceu, dar și cu adulți, pe care vrem să-i convingem să se implice activ în susținerea educației STEM.”
Otilia Panfil, profesor coordonator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu