sâmbătă, 27 octombrie 2018

Parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale



Șapte filiale băcăuane ale unor uniuni și confederații patronale, dar și ale unor asociații și organizații profesionale, au semnat, la sfârșitul acestei săptămâni, „Acordul de Parteneriat” cu Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR). Uniunea Națională a fost reprezentată de președintele ei, Ioan Lucian, și de vicepreședintele Corneliu Pricope. Județul Bacău este al 16-lea în care a avut loc o astfel de reuniune.

Cei șase semnatari din județ sunt Filiala Bacău a Uniunii Generale a Industriașilor din România 1903, Filiala Bacău a Confederației Patronatului Român, Sucursala Bacău a Asociației Generale a Inginerilor din România, Asociația Consilierilor Juridici Bacău, Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Baroul Avocaților Bacău și Asociația Învățătorilor din Județul Bacău.
La eveniment au fost prezenți, ca observatori, reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.
Cu acest prilej s-a convenit stabilirea unor direcții comune pentru eficientizarea sprijinului acordat firmelor private din județ, dar și informarea reciprocă prind acțiunile de interes județean ale semnatarilor Acordului. De asemenea, au fost desemnați reprezentanții semnatarilor la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Consiliului Local și Consiliului Județean care privesc mediul de afaceri. S-a mai convenit și realizarea de acțiuni comune pentru dezvoltarea mișcării patronale din județ și a unor întâlniri trimestriale între reprezentanții mediului de afaceri și organizațiile profesionale.
Toți participanții au apreciat inițierea unui parteneriat între asociațiile profesionale și uniunile patronale și au reclamat lipsa de interes a unor autorități și instituții publice față de astfel de organizații. Ei s-au pronunțat, de asemenea, și pentru evitarea politizării noului parteneriat.
„Reuniunea noastră de acum – a opinat băcăuanul Corneliu Pricope – e o dovadă a unei schimbări de mentalitate. Vrem alt fel de relații între organizații și instituții și la nivel local și central, iar o astfel de unire a intereselor noastre vreau să se regăsească în idealuri comune. Și sper să contribuim și noi la creșterea numărului de salariați în toată Moldova, dar și a nivelului lor de trai”.

„Suntem preocupați de coagularea și dinamizarea mișcării patronale din România, conștienți că acest lucru se poate realiza doar prin voința tuturor celor care reprezintă interesele întreprinzătorilor. Am semnat, astfel, Acordul de Parteneriat cu organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județul Bacău care doresc să-și unească eforturile în apărarea și reprezentarea intereselor membrilor.”
Ioan Lucian, președintele UNPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu