luni, 11 martie 2019

Ziua Gărzii Naționale de Mediu sărbătorită în județul Bacău

Comisari ai Gărzii de Mediu Bacău, pe Dealul Osoiu

Marți, 12 martie, este sărbătorită și în județul Bacău Ziua Gărzii Naționale de Mediu, instituție înființată în anul 2003.
În acest scop, Comisariatul Județean Bacău al Gărzii de Mediu a încheiat un parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială și cu Școala Gimnazială „Ștefan Luchian” din Moinești pentru realizarea unor acțiuni specifice protejării mediului. Prima dintre acțiuni - ne-a informat comisarul șef Ionuț Diaconu - este seminarul „Necesitatea colectării selective a deșeurilor - asigurarea dezvoltării durabile a generațiilor viitoare”, care va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii municipale „Ștefan Luchian”. Aceasta va fi completată de seminarul „Mentenanța plantațiilor pe terenurile degradate din Schela petrolieră Moinești”, cu o vizită la plantațiile de pe Dealul Osoiu.
Ionuț Diaconu
În municipiul Bacău, la Colegiul „Grigore Antipa” și la Palatul Copiilor, în perioada 11-15 martie are loc o reuniune Erasmus Plus în proiectul „European patterns - migration of birds and people” (Modele europene – migrația păsărilor și a oamenilor), la care participă profesori și elevi din Germania, Anglia, Croația, Polonia, Turcia și România și la care partener este și Comisariatul Județean Bacău al Gărzii de Mediu. Astăzi, participanții vor face o vizită pe lacurile de lângă Bacău.
Garda Națională de Mediu este un corp specializat de inspecție și control care urmărește respectarea legii în domeniul protecției mediului, în scopul prevenirii și descurajării fenomenelor infracționale. Înființarea Gărzii Naționale de Mediu s-a impus ca o măsură pentru conservarea resurselor naturale și pentru asigurarea unui mediu sănătos, în condițiile creșterii numărului de factori care poluează mediul, a actelor și a faptelor infracționale la adresa fondului forestier și cinegetic, precum și a creșterii agresivității autorilor acestora.

9 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere