luni, 19 iulie 2010

Ajutoare americane pentru sinistrati

Guvernul Statelor Unite - a anuntat Agerpres - va acorda peste 164.000 de lei (50.000 de dolari) drept asistenţă umanitară de urgenţă pentru a ajuta victimele din judeţul Botoşani şi din judeţele vecine, cele mai afectate de inundaţiile din nord-estul României, a anunţat, astazi, 19 iulie, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein. Judetul Bacau se numara printer zonele afectate.
Ambasada SUA a pus la dispoziţie aceste fonduri ca urmare a solicitării Guvernului României pentru asistenţă umanitară cauzate de inundaţii.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, suma alocată va fi administrată de World Vision România, în colaborare cu autorităţile locale şi cu alte organizaţii care fac deja eforturi pentru a se asigura că oamenii aflaţi la nevoie primesc ajutorul necesar.
Fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea şi distribuirea de articole de urgenţă, precum pături, apă, îmbrăcăminte, încălţăminte, articole de igienă personală şi maşini de gătit, destinate victimelor inundaţiilor care locuiesc în adăposturi temporare în apropierea propriilor gospodării, până la repararea sau reconstrucţia caselor lor. "Gândurile mele bune se îndreaptă către cei afectaţi de inundaţii, pe care ne dorim să îi ajutăm. Suntem bucuroşi să ne alăturăm eforturilor de asistenţă demarate deja de administraţia locală şi centrală, de ONG-uri şi voluntari, eforturi menite să uşureze suferinţa celor afectaţi de inundaţii şi să îi ajute să îşi revină", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein.
În decurs de aproape 20 de ani, Guvernul Statelor Unite a lucrat împreună cu România la pregătirea reacţiei în cazul dezastrelor şi acordarea de asistenţă umanitară, în scopul prevenirii şi diminuării impactului negativ al diferitelor dezastre - inundaţii, catastrofe naturale sau dezastre accidentale.
În tot acest timp, prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernul SUA a contribuit cu peste 4 milioane de dolari la programele de dezvoltare a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Criză. Statele Unite ale Americii au oferit asistenţă umanitară României în mai multe rânduri, ca urmare a catastrofelor naturale, cel mai recent, după inundaţiile din august 2008.

7 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere