sâmbătă, 27 octombrie 2018

Colegiul „Dimitrie Cantemir” la 55 de ani


Zilele Colegiului Național „Dimitrie Cantemir”, din Onești, au marcat, pe 25 și 26 octombrie, aniversarea a 55 de ani de la înființarea acestei instituții de învățământ. „A fost o sărbătoare atipică, deoarece organizatorii au încercat să evite festivismul, sporind în schimb consistența și valoarea activităților” – ne-au spus profesorii Colegiului.

Invitatul de onoare al manifestărilor a fost prof. dr. Șerban Iosifescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), care a susținut, cu acest prilej, două conferințe urmate de vii dezbateri.
Între activitățile organizate s-a evidențiat și Simpozionul Internațional „Confluențe Cantemirene”.
Festivitatea a fost onorată și de prezența primarului municipiului Onești, ing. Nicolae Gnatiuc, și a numeroși reprezentanți ai autorităților locale, între care Bogdan Vasiloiu - city manager, Daniel Spânu - secretar și Ionuț Tenie - directorul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”. Salutul Inspectoratului Școlar Județean Bacău a fost adus de inspector Cosmina Diaconu.
Pe lângă actualii profesori ai liceului și profesorii pensionari, au fost interesați de eveniment numeroși directori ai școlilor din Onești și Tg. Ocna.
Activitățile au avut și o puternică încărcătură emoțională, mai ales prin implicarea absolvenților Colegiului „Dimitrie Cantemir”. Actuala echipă managerială, directoarea Aliana-Maria Ifrim și directorul adjunct Dana-Cerasela Sticlaru, a dovedit că orientarea spre calitatea conținutului unei activități festive prezintă mai mult interes și este un mod de a celebra argumentat cei 55 de ani de excelență în educație în această școală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu