miercuri, 31 octombrie 2018

Cu „Școala de Bani” de la BCR, în Cartea Recordurilor


Reprezentanții celebrei „Cărți a Recordurilor” (Guinness World Records - GWR) și ai Băncii Comerciale Române (BCR) s-au aflat miercuri, 31 octombrie, în Bacău și Târgu Ocna unde au supravegheat organizarea și derularea celei mai mari lecții de educație financiară din lume. Evenimentul a avut loc chiar în Ziua Mondială a Economisirii, la Universitatea „George Bacovia” și la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, care s-au alăturat astfel celor 61 de locații din țară în care s-a dat startul unor evenimente similare.



În Bacău, amfiteatrul mare al Universității Bacovia s-a umplut ochi. Elevi din șase Colegii Naționale și licee din oraș au ocupat, ca la carte, toate locurile. Ei au venit de la colegiile și liceele „Anghel Saligny”, „Mangeron”, Gheorghe Vrănceanu”, Ferdinand” și de la Colegiul „Ion Ghica”. Au luat cunoștință cu regulamentul impus de monitorii GWR, iar numărul și mai ales comportamentul lor în timpul lecției de educație financiară va cântări greu în rezultatul final, când Lecția de educație financiară ținută în România r putea fi declarată cea mai mare din lume. Adică un veritabil record.

Trei profesoare din Programul „Școala de Bani” de la BCR le-au vorbit exact 40 de minute despre independența financiară, despve comportamentul financiar al fiecîruia dintre noi, dar și despve disciplina financiară de care tvebuie să dăm divadă în pria noastrp viață fiecare dinre noi. Elevii au fost sfătuiți să-și calculeze „valoarea personală netă”, cântărită, evident, în banii de care dispun după ce au făcut economii disciplinate și au fost îndrumați să-ăi întocmească prpriul buget personal.

La final au ăspuns, însă, și la întrebările unui scurt test de cunoștinșe acumulate.

Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în Statele Unite și a numărat 5,624 participanți.



„Educația financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează. Tocmai de aceea, anul acesta am sărbătorit Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care și-au unit forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Am contat pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că atunci când noi avem încredere în forțele noastre putem reda României încrederea în forțele ei.”
Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu