miercuri, 31 octombrie 2018

Se lansează Manualul de Export pentru IMM-uri

Reuniune a IMM-urilor la CAE Bacău
Centrul de Afaceri pentru Export (CAE) de pe lângă Camera de Comerț și Industrie (CCI) din Bacău lansează vineri, 2 noiembrie, la Centrul de Cultură „George Apostu” lucrarea „Manual de Export”, realizată în Proiectul „Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”.

Evenimentul – ne-a informat Mihai Tulbure, directorul CAE Bacău – va avea loc în prezența reprezentanților Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai autorităților județului Bacău, ai instituțiilor regionale și județene interesate, dar și a exportatorilor consacrați și ai firmelor cu potențial de export.
Proiectul este aplicat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în Programului de Cooperare Elvețiano – Român, în care CCI Bacău este unul dintre parteneri.
CAE Bacău este un centru pilot care se focalizează, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, pe industria mobilei și pe agricultura ecologica, ulterior urmând a se aborda și alte domenii.
CAE Bacău, care funcționează în cadrul Camerei de Comerț și Industrie, este un centru pilot care se focalizează, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, pe industria mobilei și pe agricultura ecologica, ulterior urmând a se aborda și alte domenii.
Obiectivul principal stabilit de finanțatori este realizarea unui program integrat de sprijinire a firmelor pentru a accede pe noi piețe, pentru obținerea „pașaportului pentru export” și creșterea exporturilor IMM-urilor din județul Bacău, din Regiunea Nod-Est și din județele limitrofe Bacăului.
În urma programului de pregătire/instruire, 15 firme din aria de cuprindere a CAE Bacău participă la târguri și expoziții internaționale în Budapesta, Istanbul, Kuala Lumpur, Nurnberg, Dubai și Shanhai.
De la acest eveniment vom reveni cu amănunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu