luni, 2 iulie 2018

Sonoma a fost cumpărată de Moncler

Sonoma Bacău

Compania Industries Yield, filiala băcăuană a producătorului italian de haine de lux Moncler, controlată de miliardarul italian Remo Ruffini, a cumpărat fabrica din Bacău a firmei Sonoma, societate în faliment. Industries Yield a închiriat Sonoma în 2016, an în care, la sfârșit de septembrie, aceasta din urmă era anunțată în insolvență și apoi în faliment și de Casa de Insolvență Transilvania România.

Presa economică scrie că tranzacția pentru Sonoma a ajuns la 2,5 milioane de euro (fabrica și terenul de 33.000 mp).
Producătorul de îmbrăcăminte Moncler a creat în Bacău o unitate productivă avansată tehnologic, în noul sediu de la Sonoma, o fabrică înființată de peste 16 ani. În 2017, Industries Yield a avut un număr mediu de 890 de salariați, o cifră de afaceri netă de peste 50 de milioane de lei și un profit de aproape opt milioane de lei. În schimb, Sonoma figura doar cu un salariat și cu o pierdere de aproape 8.000 de lei.
„Moncler – spunea, anul trecut, Diana Ciuraru, HR Manager la Industries Yield - confirmă încă o dată că decizia (de a înființa o filială în Bacău – n.n.) face parte din punerea în aplicare a planului de dezvoltare industrială lansat în România în 2015 și își reafirmă angajamentul de a continua să investească în această țară”.
Moncler a fost fondată la Monestier-de-Clermont, Grenoble (Franța) în 1952 și are în prezent sediul central în Italia.
De-a lungul anilor, brandul a îmbinat stilul cu cercetarea tehnologică asistată de experți în activități legate de zonele montane. Colecțiile de îmbrăcăminte de la Moncler se armonizează cu cerințele extreme ale naturii și cu cele ale vieții urbane.
În 2003, Remo Ruffini a preluat compania și este în prezent președinte și CEO. Compania produce și distribuie direct colecții de îmbrăcăminte și accesorii sub mărcile Moncler, Moncler Gamme Rouge, Moncler Gamme Bleu, Moncler Grenoble și Moncler Enfant, prin buticurile sale, în magazine internaționale exclusive și în magazinele cu mai multe mărci la raft.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu