luni, 2 iulie 2018

Echipe de la „Apele Române” în zonele afectate de inundații


Nivelurile și debitele râurilor care tranzitează județul Bacău sunt în scădere – ne-a informat luni, 2 iulie, Administrația Bazinală de Apă (ABA) „Siret”. Luni, la ora 14,00, se înregistra depășirea cotei de atenție pe râul Siret cu 82 cm doar la stația hidrometrică Drăgești (comuna Dămienești), tendința fiind de scădere. În intevalul 27 iunie – 1 iulie, însă, angajații ABA Siret și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău au fost prezenţi în zonele afectate de creşteri de niveluri şi debite ale râurilor.

„Am monitorizat permanent cursurile de apă şi am intervenit pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, precum şi pentru punerea în siguranţă a punctelor critice semnalate” – spune directorul executiv al ABA Siret, dr. ing. Emil Vamanu. Astfel, s-a lucrat la supraînălțarea malului râului Trebeș în zona municipiului Bacău, la evacuarea apei din zona Calea Moldovei, la supraînălțarea digului de pe malul drept al râului Siret, în amonte de podul Holt și la executarea unui dig provizoriu din pământ. De asemenea, s-a lucrat la Tuta (Tg. Trotuș), pentru stoparea eroziunii active a malului stâng al râului Trotuș, unde eroziunea punea în pericol stabilitatea conductei de alimentare cu apă aparținând CRAB, la verificarea echipamentele de la digurile din administrare, cu intervenții la clapeți și stavile segment pentru asigurarea etanșeității. La fel, s-a intervenit la deblocarea căilor de acces și îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil, intervenții la podețe pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei pe pârâul Slănic, în zona cartierelor Cerdac și Cireșoaia, pe pârâul Gutinaș, la Rădeana, pe DN 12A, pe pârâul Oituz în zona Ferăstrău-Oituz și pe pâraiele Ungureana, Fesca, Lesunt etc.
În intervalul 2 iulie, ora 15,00 – 3 iulie, ora 24,00 este în vigoare avertizarea hidrologică cu cod galben valabilă pentru râul Siret, pe tronsonul cuprins între stația hidrometrică Drăgești și confluența cu fluviul Dunărea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu