vineri, 11 mai 2018

Rachetele Patriot și avioanele F16 au undă verde la Aerostar


  • anunțul a fost făcut chiar de ministrul Apărării Naționale, care a efectuat o vizită de lucru în Bacău
În prim plan: Hans Klemm, Gabriel Vlase, Mihai Fifor,
Nicolae Burnete
Armata Română va colabora fără nici un fel de dubiu cu societatea Aerostar, din Bacău, pentru programele majore de înzestrare pe care le are – a spus, vineri, 5 mai, la Bacău ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. „Aici – a precizat ministrul - se va face cu siguranță mentenanța pentru avioanele F16 pe care Forțele Aeriene le au în dotare, iar Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin și pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel și cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot”.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, s-a aflat vineri în Bacău alături de ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, dar și de ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Hans Klemm. Primul obiectiv vizitat a fost societatea Aerostar, unde la întrevedere au fost prezenți și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, și primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula. Vizita a fost făcută la scurt timp după ce la Aerostar a venit și președintele Klaus Iohannis, pe 26 aprilie.
Vizita la Aerostar
„Am făcut această vizită – a declarat Mihai Fifor - la invitația colegilor noștri din Bacău Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, și senatorul Dragoș Benea. Oricum voiam să o facem de ceva vreme, pentru că în opinia noastră în acest moment în România Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme”.
Ministrul a mai avut în agenda sa de lucu în Bacău și vizite de informare în Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” și la Batalionul 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu”.
Cu amănunte referitoare la această vizită vom reveni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu