duminică, 1 aprilie 2018

Cavalerii Europeni ai Vinului au certificat al doilea restaurant din Bacău


  • locația este Braseria „Cafea cu Lapte”

Sergiu Nedelea (dreapta), Eugen Burcă (stânga)
și Andrei Bărguț (centru)
Braseria Cafea cu Lapte a devenit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de a doua locație de alimentație publică din Bacău și a treia din România certificată de Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae – OEVE). Braseria a primit, astfel, certificarea Wine Quality by OEVE în rang de „Trei pahare”.

La eveniment, alături de membri ai OEVE din județele Bacău și Neamț au venit Eques Sergiu Nedelea - președintele Comisie oenologice și de certificare și membru în Consiliul Consular România al OEVE, renumit somelier, Eques Eugen Burcă – șeful Legatului I Bacău al Consulatului România al OEVE, Consiliarius Sorin Petrescu – șeful Legatului II Bacău și Iudex Cristian Bunea - șeful Comisiei oenologice și de certificare pentru Legatul Bacău și Comandantul Scaunului Cavaleresc Bacău.
„Cafea cu Lapte – ne-a declarat Cristian Bunea - este un restaurant deschis din pasiunea pentru gastronomie, dar și pentru vinuri alese a administratorului Andrei Bărguț, membru al OEVE, care este și unul dintre importatorii și prăjitorii de cafea marca Santacruz din Bacău, dar acum și importator de vinuri din Toscana (Italia)”. Andrei Bărguț a precizat că locația sa este una dintre cele mai listate ca număr de produse oferite, circa 30 – 40, pe care nu le au multe alte locații din Bacău.
Evenimentul a fost urmat de o degustare de vinuri italiene, la care au fost servite și preparate asortate, dar și mai multe sortimente de brânză maturată produse la Cund (Mureș) de Varga Ștefan, care din acest an vor fi certificate „Eco” și care sunt recomandate de Fundația din România a prințului Charles. Produsele, o noutate absolută în Bacău sunt aduse de Dan Marius Verman, un întreprinzător local.
Proprietarii spațiului și braseriei Cafea cu Lapte
Cu raionul de vinuri al magazinului Selgros (în rang de „Trei pahare”), numărul locațiilor certificate de Consulatul România în municipiul Bacău a ajuns la trei. La începutul lunii martie, certificarea „Trei pahare” a fost acordată și Restaurantului La Bettola.
Certificarea de restaurante continuă în Bacău, iar OEVE este deja solicitat de Complexul hotelier Podu’ cu Lanțuri și Casa Rebeca, dar și de magazinul de vinuri La Maison du Vin și de Berăria Valhalla (care oferă și vinuri). Un om de afaceri originar din Bacău a solicitat și el certificarea, dar pentru un restaurant pe care îl are în Călărași.

„Mai în glumă, mai în serios, Braseriei Cafea cu Lapte am putea să-i spunem de acum și Cafea cu Vin. Nu e chiar o simplă glumă, pentru că astăzi e o normalitate ca vinul să fie prezent într-un restaurant. Iar locația certificată are o selecție de 45 de vinuri și un personal calificat. Noi aceasta ne și dorim: ca vinul bun să fie bine promovat. Bacăul are cele mai multe certificări din țară, ceea ce dovedește că în această zonă vinul a devenit și o aspirație culturală, care încheagă prieteniile între oameni și duce către o zonă de elitism local. În vin e doar adevărul și realitatea, iar în jurul unui pahar cu vin bun lucrurile nu trebuie să fie decât frumoase. Și a te simți bine, prin cumpătare, este o normalitate.”
Eques Sergiu Nedelea, șeful Comisiei oenologice și de certificare OEVE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu