luni, 2 octombrie 2017

Românii, cei mai optimiști europeni privind viitorul mașinilor electriceEuropenii care se dovedesc a fi cei mai încrezători că în următorii zece ani vor fi în circulație mai multe mașini electrice decât autovehiculele echipate cu motoare convenționale sunt românii - relevă un studiu realizat de E.ON în opt țări europene. Astfel – ne informează Departamentul de Comunicare Corporatistă a companiei -, 68% dintre cei chestionați au anticipat că vehiculele electrice vor fi în topul preferințelor de cumpărare în următorul deceniu. Spre comparație, proporția germanilor care pariază pe o asemenea ascensiune a mașinilor electrice este de doar 36%, iar a suedezilor de 33%. De fapt, aproape jumătate dintre europeni sunt convinși că în următorii zece ani vor fi în circulație mai multe mașini electrice decât cele convenționale.
Și în alte privințe opiniile europenilor diferă când vine vorba despre cum vor arăta lucrurile în următorii zece ani. De exemplu, 43% dintre germani prevăd că mai mult de jumătate din energia produsă în 2027 va proveni din surse regenerabile. O opinie oarecum similară o au turcii (39%), suedezii (35%) și britanicii (31%). De asemenea, 29% dintre români estimează că majoritatea energiei produsă în țară va fi regenerabilă. Mai puțin încrezători sunt cehii (18%) și ungurii (17%).
Roboții care ajută în gospodărie vor deveni o prezență obișnuită peste zece ani - apreciază 35% dintre cetățenii turci. Și românii stau bine la acest capitol al previziunilor, iar 31% dintre ei văd ca foarte probabilă prezența roboților în casele lor în acest orizont de timp. În schimb, doar 18% dintre respondenții din Marea Britanie, respectiv doar 17% din Ungaria își pot imagina cum roboții le-ar vor șterge geamurile, le-ar găti sau le-ar spăla rufele.
Aceste rezultate fac parte din sondajul „Living in Europe”, în care E.ON și Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8.000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.