joi, 8 iunie 2017

Ce vedem, ce auzim la Forumul arhitecților din Bacău



Prima dintre cele trei teme majore propuse spre dezbatere la cea de a treia ediție a Forumului zonal de arhitectură și urbanism MOLDOVA REPER 2030, care începe astăzi, 9 iunie, în Bacău, este „Cooperare teritorială – infrastructură regională”. Dezbaterile vor avea loc la Centrul de Afaceri și Expoziții (CAEx), de la ora 15,00, după deschiderea oficială a lucrărilor marcată de Liliana Bârgu, președinta Filialei Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România, organizatoarea Forumului. Nicolae Țarălungă, directorul Institute for Housing and Urban Development Studies Romania, va vorbi despre Strategia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bacău”, iar Ioana Ivanov, partener asociat la Civitta România, va susține tema SIDU Bacău 2014-2030 – Abordarea integrată a dezvoltării urbane”. La dezbatere sunt așteptați și Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, deputatul Lucian Şova, Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău, Doru Simovici, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău și Maria Vișan, director tehnic la Integraph Corporation.
De la ora 17,30 va fi prezentat un studiu de caz cu tema „Dezvoltarea urbană”, pregătit de arhitecți din Ucraina, Republica Moldova și România.
Sâmbătă, 10 iunie, temele dezbaterilor vor fi Discontinuitate – continuitate spațială și Capacitatea operațională a organizațiilor profesionale, iar diminică, 11 iunie, va fi vizitat orașul Roman.
Pe timpul Forumului la CAEx pot fi văzute expoziția MORE 2017 și expoziția „Valori arhitecturale în învăţământul preuniversitar”, cu lucrări ale elevilor Colegiului Național de Artă „George Apostu” și vor avea loc lansări de cărți și reviste de arhitectură și urbanism. La Centrul de Cultură „George Apostu” va putea fi văzută o expoziție de pictură, dar și spectacolul de muzică, poezie și grafică „Domnul A”, în regia lui Val Mănescu și cu interpretările la chitară ale lui Vali Răcilă, de la ora 19,20.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu