duminică, 11 decembrie 2016

Bursa Vinului VIN-EST 2016 a ajuns la final




Sorin Crișan, în standul Cramei Rătești
Viticultori, procesatori și comercianți de vinuri din județul Bacău, dar și din toată țara și chiar din unele state apropiate României s-au reunit, pentru trei zile, la sfârșitul săptămânii trecute, cu standuri sau cu produse, la cea de a patra ediție a manifestării promoționale „VIN-EST Bursa Vinului 2016”, organizată de Centrul de Afaceri și Expozițional (CAEx) în parteneriat cu Selgros Cash&Carry.

 „Aproape 5% dintre cei circa 300 de producători de vinuri din România au venit la Bursa Vinului de la Bacău – a spus, la deschiderea evenimentului, Corneliu Pricope, directorul general al CAEx. Ne-a făcut plăcere să invităm băcăuanii și pe toți ceilalți vizitatori ai târgului la degustarea de vinuri alese și preparate culinare sub directa îndrumre a maeștrilor bucătari, dar și la prezentările susținute de somelieri de marcă”.
Somelierul Mihai Manolache
Prima zi a manifestării a consemnat și primele demonstrații culinare, susținute de chef Cătălin Dumitru, de la Condor Resort Dulcești (Neamț), dar și prelegerile susținute de somelierii Sergiu Nedelea și Mihai Manolache, despre modul în care percem vinul în HoReCa și în retail și despre clasificarea și servirea vinului. „Noi – a spus Sergiu Nedelea - privim vinul ca pe un aliment, în primul rând, dar și ca pe un suport de cultural. Dar, pentru a înțelege vinul propriu-zis trebuie să avem o relație personală cu el și unde o poți face mai bine decât la evenimente cum este Bursa Vinului de la Bacău”.
Chef Codruț Rusu
Astfel de acțiuni au avut loc și sâmbătă, 10 decembrie, cu demonstrațiile culinare ale chef Codruț Rusu, de la restaurantul Boema, din Bacău și cu expunerea somelierului Mihai Manolache pe tema „Influența butoaielor de stejar asupra maturării vinurilor”. Duminică, 11 decembrie, Silviu Panait a prezentat Berăria Valhalla, din Bacău, iar somelierul Mihai Manolache a vorbit despre „Producerea și clasificarea spumantelor”, eveniment susținut de Crama Cricova și Les Mousquetaires du Vin - grup de somelieri și comunicatori care oferă experiențe complexe și de divertisment educațional pentru mediul de business și comunitate.
Manifestarea VIN EST- Bursa Vinului a fost și în acest an un eveniment național și internațional dedicat vinului din România. Expozanții au fost producători, importatori și distribuitori de vinuri, producători și distribuitori de echipamente și accesorii pentru industria viticolă, restaurante, hoteluri, pensiuni, alți posibili contractanți, case de vinuri și crame renumite din țară și regiune. Am renarcat, din județul Bacău, Domeniilor Burcilor, iar din țară cramele Cotnari, Rătești, Avensis, Averești și Sâmburești, DomeniulVladoi (Murfatlar), dar și Crama Cricova, din Republica Moldova, precum și distribuitori precum cei de la „Produse moldovenești”. Lângă ei au venit producători și distribuitori de produse alimentare tradiționale, precum magazinul Degustarium din Ghimeș-Făget, producătorul de dulcețuri, gemuri și preparate din legume „Dulcețica mamei” din Hemeiuș sau laboratorul de carmangerie de la Selgros.
Standul Domeniilor Vlădoiu (Murfatlar)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu