sâmbătă, 22 octombrie 2016

Sătenii din Scorțeni regretă despărțirea de Radu Câmpeanu, cetățean de onoare al comunei




Radu Câmpeanu
Sătenii din Scorțeni au făcut public, printr-un ferpar care a apărut pe site-ul primăriei, regretul lor la plecarea în Eternitate a seniorului liberal Radu Câmpeanu, cetățean de onoare al acestei comune din anul 1998. „Am ținut să ne exprimăm, astfel, sentimentele pe care le încercăm în aceste zile în care ne-am despărțit pentru totdeauna de primul dintre cetățenii de onoare ai comunei noastre – spune primarul Gheorghiță-Cătălin Anton. Mulți dintre concetățenii noștri erau, acum 18 ani, tineri sau foarte tineri, dar nu cred că există român care să nu fi auzit de ceea ce a reprezentat Radu Câmpeanu, un politician desăvârșit care a trecut prin grele suferințe în timpul regimului comunist pentru a susține democrația și statul de drept. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate!”.
Radu Câmpeanu a ajuns de două ori în comuna Scorțeni. Președinte fondator al PNL Câmpeanu, la acea vreme, politicianul a ținut să participe la înscăunarea ca primar al comunei a lui Costache Popa, proaspăt ales în această funcție pe listele partidului.
Costache Popa
„A venit la noi în comună de două ori, la un interval scurt de timp - își amintește Costache Popa. La investirea mea ca primar, apoi la numai circa o lună, când a stat mai mult de vorbă cu noi, și-a notat dorințele noastre și ne-a promis sprijin. Îmi voi aminti mereu vocea lui calmă, liniștită, așa cum l-am auzit de mai multe ori, pentru că participam la ședințele de partid din Bacău, la care venea adeseori. Mi-au plăcut cultura lui politică, elocința din exprimare. Îl ascultam, cu mic, cu mare, vorbind. De fiecare dată când a ajuns în comuna noastră s-a adunat lumea în jurul lui, iar mulți încercau să-i spună ce probleme aveau, ce idei îi animau. Era, după el, un alai de parcă anume era pregătit. Ba, după plecarea sa din comună eram mereu întrebat când mai revine”.
Partidul lui Radu Câmpeanu era, în 1998, puternic reprezentat în Consiliul Local al comunei Scorțeni.
Președintele fondator al Partidului Național Liberal, Radu Câmpeanu, a murit miercuri, 19 octombrie, la 94 de ani, și v-a fi înmormântat duminică, 23 octombrie, în Cimitirul Bellu, din București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu