sâmbătă, 22 octombrie 2016

S-a deschis Expo Militar la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău



  • expoziția poate fi vizionată în perioada 21 – 23 octombrie

Centrul de Afaceri și Expozițional (CAEx), în parteneriat cu Garnizoana Bacău, a inaugurat, vineri, 21 octombrie, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, ediția a treia a manifestării „Expo Militar, securitate națională și siguranță publică” cel mai mare târg de profil din Moldova. La eveniment au adresat mesaje din partea instituțiilor pe care le reprezintă Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, Constantin Scripăț, viceprimarul Bacăului, Ion Braga directorul cancelariei Instituției Prefectului, directorul general al CAEx, Corneliu Pricope, și comandor Florin Șerban Căpitanu, comandantul Garnizoanei Bacău. La final, elicoptere și avioane militare au survolat zona centrului de Afaceri și Expozițional, în semn de omagiu adus Zilei Armatei României și, evident, manifestării dedicate acestei sărbători. Muzica Militară a Garnizoanei a interpretat marșuri și imnuri specifice evenimentului.


Primul nostru ghid la Expo Militar 2016 a fost chiar lt. Adrian Cocea, ofițer de relații publice la Baza Aeriană 95 Bacău. Împreună am vizitat standurile expozanților – al unității din care face parte și lt. Adrian Cocea, dar și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului Județean de Poliție, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Centrului Militar Județean, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale Bacău, Penitenciarului Bacău, Organizației de Cruce Roșie Bacău și ale unor unități militare din Bacău și Piatra Neamț.
Elicopterul Puma Socat
Pe platoul exterior al Centrului Expozițional și în hala expoziției pot fi admirate un elicopter Puma Socat, tunuri antiaeriene, mașini din dotarea ISU și a Poliției Române, tehnică de luptă din dotarea SRI, dar și a unităților de luptă antitero, arme și mașini din dotarea unităților de jandarmi, ale Poliției Locale și ale gardienilor din penitenciare etc. Singura societate privată din România care distribuie tehnică pentru situații de urgență din diferite domenii, inclusiv cele monitorizate de militari, prezentă cu stand în expoziție este UNILift Service, din Comănești. Sunt expuse echipamente de protecție și de securitate, autovehicule de intervenție, dar și produse tradiționale, alimentare și manufacturiere de la ferme din județul Bacău. Două dintre „vedetele” expoziției sunt mascota unității de pompieri din Onești, autoutilitara botezată „Bucșă”, un autoturism funcțional dar cu o caroserie adaptată domeniului pe care îl reprezintă, și o mașină M 111 Humvee, varianta militară a producătorului Hummer, folosită acum de Batalionul de parașutiști din Bacău, care a cunoscut și misiunile din Afganistan în anii anteriori.
Masina M111 Humvee a fost in Afganistan
Expoziția este deschisă până pe 23 octombrie, inclusiv. În fiecare zi militarii vor face demonstrații cu armamentul și tehnica din dotare.

„A treia ediție a Expo Militar face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei României. Ne dorim ca expoziția să fie o ocazie pentru vizitatori să-i cunoască pe colegii noștri care poartă uniforme militare de toate felurile, dar și o parte din tehnica de luptă și de intervenție cu care se instruiesc sau acționează parașutiștii, artileriștii, specialiștii în comunicații, infanteriștii, cei care salvează oameni și bunuri materiale și cei care asigură liniștea comunității.”
Comandor Florin Șerban Căpitanu, comandantul Garnizoanei Bacău
Simpaticul Bucșă, mascota pompierilor oneșteni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu