vineri, 22 aprilie 2016

Voluntarii APM au sărbătorit Ziua Pământului la plantat copaci



Agenția pentru Protecția Mediului (APM), din Bacău, a particpiat vineri, 22 aprilie, prin cei 23 voluntari ai săi, plantarea de puieți de brad pe raza Ocolului Silvic Fântânele. Acțiunea a avut loc de Ziua Pământului, eveniment simbol al responsabilității civice în protecția mediului, celebrată de 46 de ani.
La Fântânele, puieții de brad și uneltele au fost asigurate de reprezentanții ocolului silvic. „Pe o vreme parcă potrivită pentru viitorii copaci seculari – ne-a informat directorul executiv al APM, Paul Toderică -, efortul comun al voluntarilor s-a concretizat într-o viitoare mică pădure de brazi, care va asigura aer și resurse nu pentru noi, ci pentru generațiile viitoare”.
În acest an se sărbătorește Ziua Pământului sub deviza „Copaci pentru pământ! Haideți să plantăm!”.
Inițiată în 1970 în SUA de senatorul american Gaylor Nelson, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu, Ziua Pământului a mobilizat în primul an circa 20 de milioane de cetățeni, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 20 de ani, evenimentul a devenit internațional, fiind sărbătorit de peste 200 de milioane de oameni din 174 de țări. Scopurile acestui eveniment sunt mobilizarea comunităților, promovarea atitudinii civice, promovarea programelor de dezvoltare durabilă, întărirea colaborării internaționale și nu în ultimul rând educația ecologică. În anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu