joi, 21 aprilie 2016

Chimcomplex a acordat Bursa “Compania Națională de Chimie” la Olimpiada Națională de Chimie


  • toți câștigătorii locurilor I la olimpiadă au perspectiva unei cariere în această societate

Dumitru Coman și premiații Olimpiadei
Societatea Chimcomplex Borzești a acordat o bursă de 3.600 de lei celui mai bine clasat elev la Olimpiada Națională de Chimie, ediția a 50-a, care s-a încheiat joi, 21 aprilie, în Bacău. Câștigătoarea este Miruna Belciu, de la Colegiul „Gheorghe Vrănceanu”, din Bacău. Premii speciale au primit din partea societății și ceilalți ocupanți ai locurilor I la olimpiadă. Acestea au fost oferite olimpicilor de directorul general al combinatului, Dumitru Coman.

Chimcomplex a instituit Bursa “Compania Națională de Chimie” (CNC) după numele atribuit proiectului omonim care presupune preluarea soietății Olchim Râmnicu Vâlcea și crearea unui pol industrial puternic în domeniul chimiei. Bursa CNC a fost acordată elevului cu cel mai mare punctaj din concurs pe baza recomandării Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Chimie. Dacă vor absolvi cu brio studiile în domeniu, olimpicii care au ocupat locul I vor avea, totodată, oportunitatea de a urma o carieră în cadrul Chimcomplex.
Miruna Belciu
De-a lungul timpului, Chimcomplex a susținut formarea viitorilor specialiști în domeniu, oferind condiții de practică și organizând internship-uri pentru numeroși elevi de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Onești, studenți de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, din Iași, precum și de la Universitatea Politehnică București. De asemenea, compania asigură materiale didactice suplimentare față de cele puse la dispoziție de Ministerul Educației pentru școlile în care se pregătește forța de muncă pentru industria chimică din Romania.
Perspectivele unei cariere în chimie vor crește în momentul în care Oltchim se va alatura Chimcomplex, înființând astfel Compania Națională de Chimie. Societatea din Borzești este membră a Grupului industrial SCR, cel mai puternic grup industrial cu capital autohton.

„Cred că România merită să aibă o companie puternică în Europa, măcar în planul industriei chimice. Noi, românii, avem școli de chimie, universități de renume și cercetători dedicați. Țara noastră are resurse minerale care, decât să urmeze calea exportului, mai bine să fie procesate prin chimizare în țară. Astfel, se asigură locuri de muncă, taxe pentru stat și o perspectivă mai bună pentru întreaga economie a României.

Virgiliu Băncilă, președintele executiv al Grupului SCR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu